full screen background image

Sverige och socialism

 
 

Jag skriver det här dagen efter Sveriges Nationaldag. Såg lite grand från Skansen på TV på nätet. Härligt att se alla svenska flaggor. Tror svenskarna behöver få känna stolthet över sitt land. Särskilt nu med så mycket våld och osäkerhet i landet. Ondskan tog en gång nationalismen och perverterade den så vi behöver ta den tillbaka. Vi kan vara stolta över vårt land precis som vi är stolta över vår familj eller vår församling. Gud har instiftat alla tre och dom krafter som vill bryta ned någon av dessa är inte från Gud. Vi har också rätt att försvara vårt land och det vi tror på.

I Bibeln står det:

”Och han har skapat människosläktets alla folk, alla från en enda stamfader, till att bosätta sig utöver hela jorden; och han har fastställt för dem bestämda tider och utstakat de gränser inom vilka de skola bo --detta för att de skola söka Gud, om de till äventyrs skulle kunna treva sig fram till honom och finna honom; fastän han ju icke är långt ifrån någon enda av oss”.…

Apostlagärningarna 17:26-27

”Det är du som har fastställt alla jordens gränser; sommar och vinter äro skapade av dig”.

Psalm 74:17

Det finns något väldigt bra med globalism. Vi har möjlighet att resa och ha utbyte av andra kulturer. Men Gud har skapat gränser som ett beskydd för alla olika folk. Ja, vi är alla Guds skapelser men vi har olika kulturer och vi är inte ett enda folk. Djävulens plan är att bryta ned alla gränser så att ondskan kan översvämma överallt. Och det gäller både länder och gränser för hur vi ska leva. Råmärken som Bibeln talar om som finns där som ett beskydd.

”Flytta inte ett gammalt råmärke, ett sådant som dina fäder har satt upp”.

Ordspråksboken 22:28

Vi som kristna vet ju vad Bibeln säjer om den yttersta tiden att Anti-Krist ska regera i en värld utan gränser och att det kommer att bli den värsta diktatur som världen har sett.

Dom som vurmar för öppna gränser har också glömt att det faktiskt inte var så länge sedan vi hade ”Fattig-Sverige”. Min morfar t.ex. var född 1899. Han började jobba när han var 13 år. Han fick det bra sen men det var fattigt när han växte upp med 8 syskon. Han dog 1986.

Min pappa har alltid sagt att dom mest nationalistiska svenskarna är dom som bor utomlands. Det kan nog stämma. Jag skrev en gång förut att jag skulle skriva om att jag är stolt över Sverige men sen kom annat emellan. Sverige har rykte om sej att vara socialistiskt men jag ser en helt annan ådra. Tänk på alla internationella företag som kommit från Sverige och som vittnar om en entreprenörsanda av stora mått. Det bor flera miljoner mer människor i exempelvis Los Angeles och ändå har företag som Volvo, SAAB, Electrolux, Husqvarna och IKEA kommit från lilla Sverige. Vi har också många, många svenska uppfinningar. Googla det så får du se. Min amerikanske man och jag brukar skoja om det och tävla om vilket land som har flest och han drar alltid till med att mjölkkartongerna är svenska. Vilket är sant. Tetrapac är en svensk uppfinning 😉

Här i USA ser man hur unga människor dras mot socialism. Många av universiteten har vänsterinriktade professorer som influerar dom unga. USA som en gång var den nation som starkast stod emot kommunismen. Man framställer socialismen som “det goda” samhället. Man lär ungdomen t.ex. att Amerika är ont och att allt som Amerika står för ska bekämpas.

Visa mej ett socialistiskt land som upphöjer Gud. Det finns inte. Staten blir Gud och det som människorna måste se upp till. Samma i Sverige. Partierna på vänsterkanten framställer sej själva som ”dom goda”. En väldigt självrättfärdig syn där man inte behöver Gud eller förlåtelse för synder.

Läste på Facebook igår en fras som gick i stil med: ”Om man inte är stolt över sitt land har man inte heller någon anledning att försvara det”.

”Så sade HERREN: »Ställ eder vid vägarna och sen till, och fråga efter forntidens stigar, fråga vilken väg som är den goda vägen, och vandra på den, så ska ni finna ro för edra själar.» Jeremia 6:16

(Jag har skrivit en sång på svenska om det här som kommer snart….)

Jag tror att Sverige står inför ett ödesval precis som Amerika gjorde i det senaste valet. Vi som kristna måste rösta med Gud.

Var välsignade!

 

Veckans bloggare:
Lena A Hubbard

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Lena Andersson Hubbard: Vad är väsentligt?

by Radio Tio | dec 07, 2016

Tiden går så fort. Nu är det jul igen! Här i USA kommer Thanksgiving först och sen kommer juldekorationerna fram. Ägnade större delen av söndan åt detta. Så vackert med alla ljus inne och ute.

Jag skrev om USA- valet sist. Nu vet vi hur det gick. Jag och många med mej är så lättade och befriade att Trump vann därför att han står för amerikanska värden. Amerika först! Det är inte själviskt, det är att ta sitt uppdrag på allvar och se till att det egna folket prioriteras. Landets ekonomi och säkerhet i första rummet.

Många, många har fått nytt hopp för framtiden. Större delen av USA:s universitet verkar vara rena verkstäderna för socialism och därför ser vi så mycket demonstrationer speciellt bland unga människor efter det här valet.

Vad jag har på mitt hjärta den här gången är enheten bland kristna. Och jag menar då evangeliska kristna. (Även om det givetvis finns pånyttfödda Jesusälskande människor inom både katolska kyrkan och den ortodoxa kyrkan så finns det så mycket i deras doktriner som vi inte kan ha enhet med. Men vi kommer säkert att träffa många av dom i himlen).

Varför har vi så lätt att vara kritiska mot andra församlingar? Jag tror att precis som vi som enskilda kristna har olika kallelser så har församlingar olika kallelser.

För att återgå till Trump så sa han något intressant när han talade inför kristna ledare. Jag tror att det är lite högt räknat, men enligt en kristen broder så skulle det finnas runt 250 miljoner kristna i USA. Trump frågade, om ni nu är så många, hur kommer det sej då att ni inte får igenom det som ni vill?

Brist på enhet måste väl vara svaret.

En sak som jag lärt mej genom alla dom olika församlingar som vi varit med i är att Gud verkar på så många olika plan. Det är så lätt att bli fariseeistisk. Det är så lätt att döma det vi inte förstår.

Jag hör människor här i USA som är misstänksamma mot t.ex. Joyce Meyer eller Joel Osteen. Det måste vara nåt fel för det är så mycket människor på deras möten. Dom predikar inte Jesu blod och det ena med det andra. Joel Osteen svarade undvikande en gång på TV när dom frågade honom om homosexualitet t.ex. Reportar är ofta ute för att snärja predikanter och jag förstår mycket väl varför han inte lät sej fångas i den situationen men han fick mycket kritik för det.

Vår församling har som riktlinje att enas kring det som är väsentligt och att låta friheten råda i det som inte är väsentligt. Och att i allt låta kärleken råda.

Vad är inte väsentligt? Till exempel, vilken sorts musikstil jag föredrar, hur kyrkan ska inredas, vilka olika program som kyrkan bör ha. Om jag vill ha långt eller kort hår, sminkad eller osminkad. Hur jag är klädd när jag går till kyrkan. (Vi vill klä oss på ett sånt sätt att det inte vanärar Gud eller att vi provocerar med vår klädsel, men det finns stor frihet inom dom ramarna).

”Den som är svag i tron ska ni ta emot utan att döma över hans betänkligheter”. Rom 14:1

I ”The Message” står det fritt översatt så här:

”Välkomna med öppna armar syskon i tron som inte ser allt precis som du gör. Och hoppa inte på dom så fort dom säjer eller gör något som du inte håller med om, även om dom har starka åsikter men verkar vara svaga i tron. Kom ihåg att dom har sin egen livshistoria att ta itu med. Behandla dem vänligt.” Rom 14:1

”Var alltid ödmjuka och milda, var tålmodiga och överseende med varandra i kärlek.  Gör allt ni kan för att bevara Andens enhet genom fridens band” Ef 4:2-3

Vi är inte kallade att vara kritiska och att försöka hitta fel på allt och alla. Och ingen har monopol på Guds ord.

Gud “sände sitt ord och botade dem”. Ps 107:20

Vi har inte fått vare sej urskiljning eller uppenbarelse för att döma andra. Om Gud har visat dej någonting om någon, så bed för den personen.

Vad är väsentligt? Att Jesus föddes av Jungfru Maria avlad genom den Helige Ande. Att Jesus dog på korset för våra synder. Att det finns rening och förlåtelse i Jesu blod. Att det finns en evighet som väntar och att Jesus är enda vägen dit.

 ”Gör allt ni kan för att bevara Andens enhet genom fridens band:  en kropp och en Ande, liksom ni kallades till ett hopp vid er kallelse, en Herre, en tro, ett dop, en Gud som är allas Far, han som är över alla, genom alla och i alla”. Ef 4:4-6

Viktigt med enhet i den tid vi lever i. Islam och speciellt radikal islamism har hat som förenar. Vi har kärlek som förenar.

”Om ni har kärlek till varandra ska alla förstå att ni är mina lärjungar." John 13:35

En God och Fröjdefull Jul önskar jag er alla!

Leave a comment