full screen background image

Vi talar nästan inte om det...

Jag vet knappt var jag ska börja...😧
Denna julledighet har varit stunder av att leta, gräva, försöka förstå och upptäcka. Och jag blir så frustrerad när jag inte ser eller uppfattar allt som jag vill få tag på! Jag har inget behov av filmer och serier för att kunna roa mig. 
ALLT jag längtar efter är att få del av det Guds Ande vill leverera till sitt folk i denna tid. Jag vill kunna lyssna, ta in och omsätta det.
Våra ögon och öron är viktiga kanaler in i våra liv. Det är bl.a. de som hjälper till att bygga upp eller riva ner det Gudsrike vi har inom oss. Våra hjärtan och tankar behöver ett beskydd i denna tid, och det kan vi inte ta lätt på. 
 
Antikrist ande är i full verksamhet - och det kommer att tillta under 2018. Om vi inte är beredda och förstår tidens olika tecken, kommer vi att ha svårt att navigera framöver. 
 
Jag ber Gud om en desperat hunger mitt ibland oss som kristna, och en noggranhet att inte bli bedragen i denna tid. Att vi ska kunna läsa och förstå Guds Ord på ett klarare sätt, för Gud själv har lovat att uppenbarelsen kring Ordet ska öka i den yttersta tiden - om vi läser...
Finns vi då där för att få tag på det, eller är vi fortfarane i stadiet av att göra som vi alltid har gjort och levt? Kan vi tänka oss att göra de förändringar som behövs?
 
Detta skriver jag till er 
med tanke på dem som försöker leda er vilse.
Vad er beträffar, så förblir i er den smörjelse 
som ni har tagit emot av honom, 
och ni behöver inte någon som undervisar er, 
utan vad hans smörjelse lär er om allting 
är sanning och inte lögn.
Förbli i honom som den har lärt er.
1 Joh.2:26-27
 
Det finns något som vi alla kan få del av. Det är smörjelsen från Gud själv, den helige Andes vägledning, som är unik och tillgänglig för var och en av oss. Då kan vi inte slå oss till ro och tro att andra är våra guider i livet, för i detta avsnitt skrev Johannes just specifikt om Antikrist och antikrister...
Daniel skriver:
 
Dem som har kränkt förbundet 
skall han med smickrande ord locka till avfall,
men de av foket som känner sin Gud
skall stå fasta och hålla ut. 
De förståndiga bland folket ska ge många insikt...
Daniel 11:32-33
 
Det är som om vi kristna som tror på detta har tappat målföret. 
 
William Booth sa på sin tid på 1800-talet, om framtiden och dess faror:
 
"Religion utan den Helige Ande,
kristenhet utan Kristus, 
förlåtelse utan ånger,
frälsning utan pånyttfödelse
politik utan Gud
och himmel utan helvete."
 
Vi har ett och annat att stå upp för och försvara.
 
/Eleonora Lahti

Veckans bloggare:
Eleonora Lahti

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Lena Andersson Hubbard: Vad är väsentligt?

by Radio Tio | dec 07, 2016

Tiden går så fort. Nu är det jul igen! Här i USA kommer Thanksgiving först och sen kommer juldekorationerna fram. Ägnade större delen av söndan åt detta. Så vackert med alla ljus inne och ute.

Jag skrev om USA- valet sist. Nu vet vi hur det gick. Jag och många med mej är så lättade och befriade att Trump vann därför att han står för amerikanska värden. Amerika först! Det är inte själviskt, det är att ta sitt uppdrag på allvar och se till att det egna folket prioriteras. Landets ekonomi och säkerhet i första rummet.

Många, många har fått nytt hopp för framtiden. Större delen av USA:s universitet verkar vara rena verkstäderna för socialism och därför ser vi så mycket demonstrationer speciellt bland unga människor efter det här valet.

Vad jag har på mitt hjärta den här gången är enheten bland kristna. Och jag menar då evangeliska kristna. (Även om det givetvis finns pånyttfödda Jesusälskande människor inom både katolska kyrkan och den ortodoxa kyrkan så finns det så mycket i deras doktriner som vi inte kan ha enhet med. Men vi kommer säkert att träffa många av dom i himlen).

Varför har vi så lätt att vara kritiska mot andra församlingar? Jag tror att precis som vi som enskilda kristna har olika kallelser så har församlingar olika kallelser.

För att återgå till Trump så sa han något intressant när han talade inför kristna ledare. Jag tror att det är lite högt räknat, men enligt en kristen broder så skulle det finnas runt 250 miljoner kristna i USA. Trump frågade, om ni nu är så många, hur kommer det sej då att ni inte får igenom det som ni vill?

Brist på enhet måste väl vara svaret.

En sak som jag lärt mej genom alla dom olika församlingar som vi varit med i är att Gud verkar på så många olika plan. Det är så lätt att bli fariseeistisk. Det är så lätt att döma det vi inte förstår.

Jag hör människor här i USA som är misstänksamma mot t.ex. Joyce Meyer eller Joel Osteen. Det måste vara nåt fel för det är så mycket människor på deras möten. Dom predikar inte Jesu blod och det ena med det andra. Joel Osteen svarade undvikande en gång på TV när dom frågade honom om homosexualitet t.ex. Reportar är ofta ute för att snärja predikanter och jag förstår mycket väl varför han inte lät sej fångas i den situationen men han fick mycket kritik för det.

Vår församling har som riktlinje att enas kring det som är väsentligt och att låta friheten råda i det som inte är väsentligt. Och att i allt låta kärleken råda.

Vad är inte väsentligt? Till exempel, vilken sorts musikstil jag föredrar, hur kyrkan ska inredas, vilka olika program som kyrkan bör ha. Om jag vill ha långt eller kort hår, sminkad eller osminkad. Hur jag är klädd när jag går till kyrkan. (Vi vill klä oss på ett sånt sätt att det inte vanärar Gud eller att vi provocerar med vår klädsel, men det finns stor frihet inom dom ramarna).

”Den som är svag i tron ska ni ta emot utan att döma över hans betänkligheter”. Rom 14:1

I ”The Message” står det fritt översatt så här:

”Välkomna med öppna armar syskon i tron som inte ser allt precis som du gör. Och hoppa inte på dom så fort dom säjer eller gör något som du inte håller med om, även om dom har starka åsikter men verkar vara svaga i tron. Kom ihåg att dom har sin egen livshistoria att ta itu med. Behandla dem vänligt.” Rom 14:1

”Var alltid ödmjuka och milda, var tålmodiga och överseende med varandra i kärlek.  Gör allt ni kan för att bevara Andens enhet genom fridens band” Ef 4:2-3

Vi är inte kallade att vara kritiska och att försöka hitta fel på allt och alla. Och ingen har monopol på Guds ord.

Gud “sände sitt ord och botade dem”. Ps 107:20

Vi har inte fått vare sej urskiljning eller uppenbarelse för att döma andra. Om Gud har visat dej någonting om någon, så bed för den personen.

Vad är väsentligt? Att Jesus föddes av Jungfru Maria avlad genom den Helige Ande. Att Jesus dog på korset för våra synder. Att det finns rening och förlåtelse i Jesu blod. Att det finns en evighet som väntar och att Jesus är enda vägen dit.

 ”Gör allt ni kan för att bevara Andens enhet genom fridens band:  en kropp och en Ande, liksom ni kallades till ett hopp vid er kallelse, en Herre, en tro, ett dop, en Gud som är allas Far, han som är över alla, genom alla och i alla”. Ef 4:4-6

Viktigt med enhet i den tid vi lever i. Islam och speciellt radikal islamism har hat som förenar. Vi har kärlek som förenar.

”Om ni har kärlek till varandra ska alla förstå att ni är mina lärjungar." John 13:35

En God och Fröjdefull Jul önskar jag er alla!

Leave a comment