full screen background image

Hej alla kära läsare av Musik-Bloggen här på radio 10 : )

Jag börjar med att citera Jesus där han faktiskt står och ropar i Lukas 4: 18 -19

"Herrens Ande är över mig,  för att han har smort mig till att förkunna glada nyheter för de fattiga. Han har sänt mig till att hela dem som har förkrossade hjärtan. Till att ropa ut FRIHET för de fångna och syn före de blinda, och till att ge de förtryckta frihet (tex folket i Iran ) och till att predika Herrens behagliga år" !!!

Jag citerar också här från en bok som jag just nu läser:

"Den lame mannen som fördes fram till Jesus på en bår behövde först och främst få förlåtelse för de synder han begått., vilket Jesu ord till honom gör klart:

" Var vid gott mod, mitt barn. Dina synder är förlåtna" ( Matt 9:2) Den oförlåtna synden hade fört med sig en andlig bundenhet, men så snart denna bröts botades hans förlamning.

De som stod runt omkring trodde att mannens oförmåga att gå var hela problemet, men Jesus visste att mannen behövde en mycket djupare befrielse innan han kunde återfå sin fulla hälsa.

(fortsatt citat)" Medan vi bad för Mary, en mogen kristen kvinna som sökte mer av Guds helande i sitt liv, mindes hon plötsligt något som hände när hon var 8 år. En äldre pojke hade närmat sig henne, pratat med henne och rört vid henne på ett sexuellt sätt. Hon hade blivit förvirrad och upprörd av det som hände.

Hon hade inte tänkt på händelsen på många år, men förstod att Herren förde upp det i hennes tankar nu så att han skulle kunna hela henne.

När Mary förlät pojken vad han hade gjort upplevde hon det som om han faktiskt var närvarande, och även hur smutsig hon hade känt sig av det som hänt. Vi bad Herren göra henne fri från det osynliga andliga inflytande som pojken haft över hennes liv. När Gud mötte henne med frihet och helande suckade hon djupt och berättade att hon upplevt en fantastisk känsla av befrielse när hon löstes från denna nedsmutsning.

Det Mary beskrev var i själva verket ett andligt inflytande som hållit henne bunden i 50 år. Det blev möjligt för henne att ta emot verklig frihet från Jesus". (slut citat) För att anknyta till det som är aktuellt "me too" .

Det är verkligen fantastiskt att alla de som pg.av olika anledningar inte vågat träda fram och berätta, nu gör det och avslöjar sina förövare. Men människan som blivit utsatt och även förövaren förstås, måste få hjälp som dessa två vi skrivit om härovanför. Den enda som kan ge verklig hjälp är Jesus Kristus.

Till slut ska jag citera en sång jag skrivit som finns på min CD "Goda gåvor" som förklarar hur Jesus sätter dej fri.

Den är skriven utifrån Jesaja 53 och 1 Petrus 2:24-25 samt utifrån det Jesus gjort på Golgata och när han uppstod igen för oss, som beskrivs i Nya Testamentets första 4 böcker Evangelierna:

" Straffet tog han på sig för att du skulle få frid. Det var dina smärtor han bar för din befrielse. Medan man trodde att han var slagen av Gud . Var det för din synd och sjukdom som han inte sa ett ljud. Tigande tog han hugg och slag tills hans rygg var som ett sår. All förbannelse tog han in i sig när spikarna trängde in i hans kropp. Det var våra sjukdomar han bar. Våra smärtor lade han på sig . Han var sårad för våra synders skull. Slagen för det onda vi gjort. Han dog för dig för att du skulle få frid. Genom Jesu sår har vi blivit helade ."

Med önskan om Guds Frid till dig detta nya år

Marie Lönngren Sonesson

 

Veckans bloggare:
Marie Lönngren Sonesson

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Eva Marklud: Du frälsning åt oss gav

by Radio Tio | dec 14, 2016
Julsångerna flödar under julhandeln och vi köper dyra presenter under tonerna av Stilla natt och O helga natt. Vi letar efter finaste julskinkan när budskapet om att en frälsare är född ljuder i högtalarna.

Plötsligt kan vi höra sångare och sångerskor sjunga julens sånger. Kändisar som inte
bekänner honom som sin frälsare sjunger med inlevelse och ingen reagerar. Under julen finns Jesus men när julen är slut agerar vi som om han aldrig kommit. Budskapet används kommersiellt för ett annat syfte än den som skrev dessa sånger hade tänkt.

Trots att julsångernas budskap flödar och når våra öron missar ändå flertalet att det är Jesu födelse vi firar. Julaftons stora centralfigurer är Kalle anka och jultomten.

Några timmar i veckan arbetar jag i butik. Julsångerna spelas även i vår butik. Mot slutet av dagen brukar jag stänga av och låta det vara tyst. Det känns som att örat och huvudet måste vila. Musiken börjar skava i mina öron. Jag börjar helt enkelt tröttna. 

För mig är Jesus på riktigt. Insikten att Jesus lever och att han är min frälsare är dyrbar och livsavgörande. I mitt hjärta har han första platsen. Kanske är det därför det krockar inom mig när han blir presenterad på ett sätt jag inte känner igen. Orden i sångerna är bara ord utan mening för den som framför sången.

Visst är det bra att Jesus blir framlyft och att julens budskap får ett utrymme i det offentliga rummet men Jesus är mer än orden i våra julsånger. Han är mer än en vacker
melodi. Han är Jesus, Messias, Guds löfte som kom till vår räddning. Den som kom och blev en av oss. Han kom för att dö i vårt ställe, övervann döden och lever i all evighet.

Min bön är att sångerna skall få liv och föda tro i människors hjärta denna jul. Att Jesus skall få vara centralfiguren under julen men också bli frälsaren som ger liv evigt liv.

God Jul med Jesus i centrum
Eva Marklund

Leave a comment