full screen background image

Vi talar nästan inte om det...

Jag vet knappt var jag ska börja...😧
Denna julledighet har varit stunder av att leta, gräva, försöka förstå och upptäcka. Och jag blir så frustrerad när jag inte ser eller uppfattar allt som jag vill få tag på! Jag har inget behov av filmer och serier för att kunna roa mig. 
ALLT jag längtar efter är att få del av det Guds Ande vill leverera till sitt folk i denna tid. Jag vill kunna lyssna, ta in och omsätta det.
Våra ögon och öron är viktiga kanaler in i våra liv. Det är bl.a. de som hjälper till att bygga upp eller riva ner det Gudsrike vi har inom oss. Våra hjärtan och tankar behöver ett beskydd i denna tid, och det kan vi inte ta lätt på. 
 
Antikrist ande är i full verksamhet - och det kommer att tillta under 2018. Om vi inte är beredda och förstår tidens olika tecken, kommer vi att ha svårt att navigera framöver. 
 
Jag ber Gud om en desperat hunger mitt ibland oss som kristna, och en noggranhet att inte bli bedragen i denna tid. Att vi ska kunna läsa och förstå Guds Ord på ett klarare sätt, för Gud själv har lovat att uppenbarelsen kring Ordet ska öka i den yttersta tiden - om vi läser...
Finns vi då där för att få tag på det, eller är vi fortfarane i stadiet av att göra som vi alltid har gjort och levt? Kan vi tänka oss att göra de förändringar som behövs?
 
Detta skriver jag till er 
med tanke på dem som försöker leda er vilse.
Vad er beträffar, så förblir i er den smörjelse 
som ni har tagit emot av honom, 
och ni behöver inte någon som undervisar er, 
utan vad hans smörjelse lär er om allting 
är sanning och inte lögn.
Förbli i honom som den har lärt er.
1 Joh.2:26-27
 
Det finns något som vi alla kan få del av. Det är smörjelsen från Gud själv, den helige Andes vägledning, som är unik och tillgänglig för var och en av oss. Då kan vi inte slå oss till ro och tro att andra är våra guider i livet, för i detta avsnitt skrev Johannes just specifikt om Antikrist och antikrister...
Daniel skriver:
 
Dem som har kränkt förbundet 
skall han med smickrande ord locka till avfall,
men de av foket som känner sin Gud
skall stå fasta och hålla ut. 
De förståndiga bland folket ska ge många insikt...
Daniel 11:32-33
 
Det är som om vi kristna som tror på detta har tappat målföret. 
 
William Booth sa på sin tid på 1800-talet, om framtiden och dess faror:
 
"Religion utan den Helige Ande,
kristenhet utan Kristus, 
förlåtelse utan ånger,
frälsning utan pånyttfödelse
politik utan Gud
och himmel utan helvete."
 
Vi har ett och annat att stå upp för och försvara.
 
/Eleonora Lahti

Veckans bloggare:
Eleonora Lahti

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Johanna Högberg: Överge inte den första kärleken!

by Radio Tio | dec 28, 2016

Här om dagen när jag hade min andaktstund så blev jag påmind om en väldigt viktig och central del av vårt kristna liv: den första kärleken, vår överlåtna och sprudlande kärlek till Jesus. Den nyfunna kärleken som gör varje erfaren kärleksivrare påmind om det starka, oskyldiga, intensiva och drömmandet tillstånd som den första kärleken innebär.

Tiden när den man håller kär, är ens största fokus i livet och allt kretsar kring den. Allt man gör och tänker på vill man bara dela med denna enda person. När han eller hon kommer in i dörren är det som om allt står stilla och när man hör sin älskades röst så blir man alldeles varm. Gud älskar oss och har skapat oss till att älska, men han begär faktiskt mer än bara det, han vill att vi älskar honom med samma intensitet som i den första kärleken.

Församlingen i Efesus i uppenbarelseboken var en bra församling, som gjorde goda gärningar, de arbetade tålamod och intensivt. De tycker inte om synden och led tålmodigt för Herren. Men det var en sak han hade i mot dem och det var att de hade förlorat, eller övergivit, sin första kärlek (Upp 2:4-5).  

Jesus uppmanar dem att tänka på sin första kärlek och vända om från var de gick fel. Och på samma sätt tror jag han uppmanar oss i dag att ”vända om” från var vi nu har gått bort eller fel. För det han vill ha av oss är vår första, passionerade kärlek, som är djupare, innerligare och mer uppoffrande, än kanske den vardagliga kärleken.

För mig är musiken ett av de bästa sätten att hitta tillbaka till den där passionerade, laddade och utgivande kärleken, och då framför allt igenom lovsång. För i lovsång och tillbedjan så riktar vi all fokus och uppmärksamhet till Gud och det möjliggör för oss att vi kan ta emot från Honom och på samma sätt ge tillbaka till Honom. För ”vi älskar därför att han först älskade oss” (1 John 4:19).

När jag läste den här texten här om dagen så kunde jag inte låta bli att uttrycka det i en sång:

”jag öppnar mitt hjärta, jag närmar mig dig
led mig Herre, jag närmare dig.

För du är min kärlek, så underbart god. Min förta kärlek så väldig och stor
Jag öppnar mitt hjärta, jag sjunger till dig.
mitt dyraste ja, nu ger till dig”

Leave a comment