full screen background image

Vi talar nästan inte om det...

Jag vet knappt var jag ska börja...😧
Denna julledighet har varit stunder av att leta, gräva, försöka förstå och upptäcka. Och jag blir så frustrerad när jag inte ser eller uppfattar allt som jag vill få tag på! Jag har inget behov av filmer och serier för att kunna roa mig. 
ALLT jag längtar efter är att få del av det Guds Ande vill leverera till sitt folk i denna tid. Jag vill kunna lyssna, ta in och omsätta det.
Våra ögon och öron är viktiga kanaler in i våra liv. Det är bl.a. de som hjälper till att bygga upp eller riva ner det Gudsrike vi har inom oss. Våra hjärtan och tankar behöver ett beskydd i denna tid, och det kan vi inte ta lätt på. 
 
Antikrist ande är i full verksamhet - och det kommer att tillta under 2018. Om vi inte är beredda och förstår tidens olika tecken, kommer vi att ha svårt att navigera framöver. 
 
Jag ber Gud om en desperat hunger mitt ibland oss som kristna, och en noggranhet att inte bli bedragen i denna tid. Att vi ska kunna läsa och förstå Guds Ord på ett klarare sätt, för Gud själv har lovat att uppenbarelsen kring Ordet ska öka i den yttersta tiden - om vi läser...
Finns vi då där för att få tag på det, eller är vi fortfarane i stadiet av att göra som vi alltid har gjort och levt? Kan vi tänka oss att göra de förändringar som behövs?
 
Detta skriver jag till er 
med tanke på dem som försöker leda er vilse.
Vad er beträffar, så förblir i er den smörjelse 
som ni har tagit emot av honom, 
och ni behöver inte någon som undervisar er, 
utan vad hans smörjelse lär er om allting 
är sanning och inte lögn.
Förbli i honom som den har lärt er.
1 Joh.2:26-27
 
Det finns något som vi alla kan få del av. Det är smörjelsen från Gud själv, den helige Andes vägledning, som är unik och tillgänglig för var och en av oss. Då kan vi inte slå oss till ro och tro att andra är våra guider i livet, för i detta avsnitt skrev Johannes just specifikt om Antikrist och antikrister...
Daniel skriver:
 
Dem som har kränkt förbundet 
skall han med smickrande ord locka till avfall,
men de av foket som känner sin Gud
skall stå fasta och hålla ut. 
De förståndiga bland folket ska ge många insikt...
Daniel 11:32-33
 
Det är som om vi kristna som tror på detta har tappat målföret. 
 
William Booth sa på sin tid på 1800-talet, om framtiden och dess faror:
 
"Religion utan den Helige Ande,
kristenhet utan Kristus, 
förlåtelse utan ånger,
frälsning utan pånyttfödelse
politik utan Gud
och himmel utan helvete."
 
Vi har ett och annat att stå upp för och försvara.
 
/Eleonora Lahti

Veckans bloggare:
Eleonora Lahti

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Ingalill Vaim: Lovsång förlöser Guds kraft

by Radio Tio | jan 11, 2017

Min man Vello och jag satt nyligen och såg på en ny Youtube video av och med vår son Michael som bor i USA. I denna video ville han testa hur långt man kan köra bilen när den meddelar att du har tomt för bensin. 

Det var både kul och spännande att se hur det gick för honom - och bilen. Han hade så klart tagit med sig en kanna med extra bensin att fylla på när bilen nådde fullständigt tomt och inte ville eller kunde köra länge. Han behövde ju ta sig till en bensin station för att fylla på tanken igen. 

Plötsligt blir jag påmind om en händelse som ägde rum vintern 1983, tror jag det var. Vello och jag hade varit i Göteborg för att medverka i en ny församling som hade sina öppningsmöten denna helgen, och nu var vi på väg hem efter sista kvällsmötet till Örebro. 

Under helgen hade jag köpt en ny lovsångs kassett med en sångerska som heter Candy Staton. Vi spelade och lyssnade på den hela vägen hem. Sångerna fyllde bilen där vi satt; och jag sjöng med efter vart som jag lärde texterna. 

Vi kände närvaron av Gud så starkt i bilen och vi sjöng och lyssnade, bad och prisade Gud - och DÅ händer det!! På motorvägen in mot Örebro vid midnatt, i mörkret, får vi total bensinstopp! 

Vi hade inte ens tänkt på eller sett att bensin tanken visade tomt, så där stod vi. "Men hjälp, vad gör vi nu" sa jag till Vello?! Det kändes inte alls roligt att sitta där i mörkret; inte ha nån mobil att kunna ringa nån ( mobiler fanns ju inte så klart..) och att inte ha bensindunk i bilen heller. 

När jag tittar ut i mörkret ser jag i sidospegeln en bil som närmar sig och stannar upp bakom oss. Vello går ut för att säga något till mannen om behovet av bensin, men då har mannen redan gått till sin bagagelucka och tagit ut en stor kanna bensin som han kommer bärande med.

Det förunderliga är att han säger inte något, utan börjar hälla i bensinen efter att Vello har öppnat tank locket. Det är som att inga ord behövs sägas där i natten. Vello tackar honom så mycket för hjälpen, mannen ler lite och nickar, och Vello sätter sig tillbaka in i vår bil. Vi väntar på att han skall köra förbi oss, men ingen bil kom och inte gick det att vända på motorvägen och köra åt motsatt håll heller. Vi vänder på oss för att se vart han tog vägen...

Mannen och bilen var spårlöst borta!!

Det var då, efter en stund, vi insåg att det måste ha varit en ängel sänt från Gud att hjälpa oss. Vi hade varit så upptagna med lovsång i bilen, så jag tror att Gud tänkte så här: "Dom är så upptagna med Mig och har glömt att fylla på bensin, så nu må Jag gripa in och fylla deras behov"! 

Ja, vet du? Lovprisning och tacksamhet förlöser Guds kraft rakt in i våra liv och omständigheter - och kan även förlösa änglabesök en mörk vinternatt på en motorväg någonstans i Sverige. 

/ Ingalill Vaim

Leave a comment