full screen background image

Sverige och socialism

 
 

Jag skriver det här dagen efter Sveriges Nationaldag. Såg lite grand från Skansen på TV på nätet. Härligt att se alla svenska flaggor. Tror svenskarna behöver få känna stolthet över sitt land. Särskilt nu med så mycket våld och osäkerhet i landet. Ondskan tog en gång nationalismen och perverterade den så vi behöver ta den tillbaka. Vi kan vara stolta över vårt land precis som vi är stolta över vår familj eller vår församling. Gud har instiftat alla tre och dom krafter som vill bryta ned någon av dessa är inte från Gud. Vi har också rätt att försvara vårt land och det vi tror på.

I Bibeln står det:

”Och han har skapat människosläktets alla folk, alla från en enda stamfader, till att bosätta sig utöver hela jorden; och han har fastställt för dem bestämda tider och utstakat de gränser inom vilka de skola bo --detta för att de skola söka Gud, om de till äventyrs skulle kunna treva sig fram till honom och finna honom; fastän han ju icke är långt ifrån någon enda av oss”.…

Apostlagärningarna 17:26-27

”Det är du som har fastställt alla jordens gränser; sommar och vinter äro skapade av dig”.

Psalm 74:17

Det finns något väldigt bra med globalism. Vi har möjlighet att resa och ha utbyte av andra kulturer. Men Gud har skapat gränser som ett beskydd för alla olika folk. Ja, vi är alla Guds skapelser men vi har olika kulturer och vi är inte ett enda folk. Djävulens plan är att bryta ned alla gränser så att ondskan kan översvämma överallt. Och det gäller både länder och gränser för hur vi ska leva. Råmärken som Bibeln talar om som finns där som ett beskydd.

”Flytta inte ett gammalt råmärke, ett sådant som dina fäder har satt upp”.

Ordspråksboken 22:28

Vi som kristna vet ju vad Bibeln säjer om den yttersta tiden att Anti-Krist ska regera i en värld utan gränser och att det kommer att bli den värsta diktatur som världen har sett.

Dom som vurmar för öppna gränser har också glömt att det faktiskt inte var så länge sedan vi hade ”Fattig-Sverige”. Min morfar t.ex. var född 1899. Han började jobba när han var 13 år. Han fick det bra sen men det var fattigt när han växte upp med 8 syskon. Han dog 1986.

Min pappa har alltid sagt att dom mest nationalistiska svenskarna är dom som bor utomlands. Det kan nog stämma. Jag skrev en gång förut att jag skulle skriva om att jag är stolt över Sverige men sen kom annat emellan. Sverige har rykte om sej att vara socialistiskt men jag ser en helt annan ådra. Tänk på alla internationella företag som kommit från Sverige och som vittnar om en entreprenörsanda av stora mått. Det bor flera miljoner mer människor i exempelvis Los Angeles och ändå har företag som Volvo, SAAB, Electrolux, Husqvarna och IKEA kommit från lilla Sverige. Vi har också många, många svenska uppfinningar. Googla det så får du se. Min amerikanske man och jag brukar skoja om det och tävla om vilket land som har flest och han drar alltid till med att mjölkkartongerna är svenska. Vilket är sant. Tetrapac är en svensk uppfinning 😉

Här i USA ser man hur unga människor dras mot socialism. Många av universiteten har vänsterinriktade professorer som influerar dom unga. USA som en gång var den nation som starkast stod emot kommunismen. Man framställer socialismen som “det goda” samhället. Man lär ungdomen t.ex. att Amerika är ont och att allt som Amerika står för ska bekämpas.

Visa mej ett socialistiskt land som upphöjer Gud. Det finns inte. Staten blir Gud och det som människorna måste se upp till. Samma i Sverige. Partierna på vänsterkanten framställer sej själva som ”dom goda”. En väldigt självrättfärdig syn där man inte behöver Gud eller förlåtelse för synder.

Läste på Facebook igår en fras som gick i stil med: ”Om man inte är stolt över sitt land har man inte heller någon anledning att försvara det”.

”Så sade HERREN: »Ställ eder vid vägarna och sen till, och fråga efter forntidens stigar, fråga vilken väg som är den goda vägen, och vandra på den, så ska ni finna ro för edra själar.» Jeremia 6:16

(Jag har skrivit en sång på svenska om det här som kommer snart….)

Jag tror att Sverige står inför ett ödesval precis som Amerika gjorde i det senaste valet. Vi som kristna måste rösta med Gud.

Var välsignade!

 

Veckans bloggare:
Lena A Hubbard

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Marie Lönngren Sonesson: Församlingen enligt Nya Testamentet

by Radio Tio | jan 25, 2017

Vill skriva om detta ämne som har varit på mitt hjärta en lång tid. I många år så har det fått mogna fram.

På grund av att jag inte studerat detta i Nya Testamentet ordentligt förrän de sista åren så har jag bara hängt med i det system som, som man kallar församlingen.Detta är väldigt vanligt att det blir så på många olika områden i det kristna livet. På grund av brist på kunskap går vi vilse.

Det finns alltid mycket som kan se mycket bra ut men frågan är vad säger Bibeln Guds Ord. Jag hinner bara börja på detta stora ämne här.

Vad har detta med musikbloggen att göra? Allt har med musik att göra. Våra röster och instrument är bara kanaler för olika innehåll. Sen om vi är satta som sångare och musiker att bland annat betjäna Kristi Kropp församlingen så är det ju viktigt att förstå mer av vad det innebär.

Vill börja med att citera Hebr 10:25 ”Låt oss inte överge våra egna sammankomster, som en del har för vana, utan uppmuntra varandra, detta så mycket som ni ser att dagen närmar sig”

I denna vers används ordet synagoge (har inte kollat om jag stavat rätt) i grundtexten för sammankomster. Synagoga är den större gruppen men synagoge är en mindre grupp på c:a 10-12 personer.

Fortsätter att citera från Apg 2:40 b: "och i hemman bröt de bröd och höll måltid med varandra i jublande  innerlig glädje."

1 Joh 1: 5-7 ”Detta är det budskap vi har hört från honom och som vi förkunnar för er, att Gud är LJUS och inget mörker finns i honom. Om vi säger att vi har gemenskap med honom och vandrar i mörkret så ljuger vi och handlar inte efter sanningen. Men om vi vandrar i ljuset så har vi gemenskap med varandra, och Jesu hans sons blod renar oss från all synd.”

Det är bara i en kärleksfull förtrolig gemenskap som man kan vandra i ljuset.

Detta är vad en verklig församling är: 
Jesus satsade största delen av sin tjänst här på jorden i 12 stycken lärjungar. Sedan uppmanade han också oss att gå ut och göra människor till lärjungar (inte söndagskristna).

Vi kan gärna samla människor i stora skaror. Det bästa är om vi fyller Globen och predikar evangeliet utsänt därifrån på Tv som går ut över hela jorden !!! Men kom inte och kalla det för Guds församling. Detta är evangelisation.

Eller om vi undervisar hundratals människor i bibelskola precis som Paulus gjorde i Tyrannus lärosal. Detta är fantastiskt men kom inte och kalla det för församlingen.

När vi samlas på söndag förmiddag från t.ex 50-1000 personer eller fler så är inte detta koinonia (nära gemenskap som beskrivs ovan). Ofta i dessa stora samlingar så går människor ut mer ensamma än de kom dit. Säger inte att detta är alltid så för alla men församlingen är detta jag beskrivit ovan.

För några veckor sedan så träffade jag en person som berättade att han blivit en Jesu lärjunge genom en husförsamling. Han fick en varm gemenskap från första början av sitt kristna liv. Detta ledde senare till att han startade en husförsamling i sitt hem och det blev som ringar på vattnet. Han fick vinna många av sina vänner.

Till slut vill jag citera Apg 2:42 ”De troende höll troget fast vid apostlarnas lära och gemenskapen vid brödsbrytelsen och bönerna."

Om ni vill ha mer utav detta jag skrivit om, så har jag en inspelning som gjordes för några veckor sedan där jag hade första delen av fler i undervisning om detta ämne. Skicka ett e-postbrev till matteus2818@gmail.com och tala om att ni vill ha denna undervisning er tillskickad.

Litteratur i detta ämne:

”Den fria kyrkan” Holger Klintenberg

”Den sista reformationen” Torben Sondergaard

Stor Välsignelse till er alla från vår Gud

Marie Lönngren Sonesson

Leave a comment