full screen background image

Vi talar nästan inte om det...

Jag vet knappt var jag ska börja...😧
Denna julledighet har varit stunder av att leta, gräva, försöka förstå och upptäcka. Och jag blir så frustrerad när jag inte ser eller uppfattar allt som jag vill få tag på! Jag har inget behov av filmer och serier för att kunna roa mig. 
ALLT jag längtar efter är att få del av det Guds Ande vill leverera till sitt folk i denna tid. Jag vill kunna lyssna, ta in och omsätta det.
Våra ögon och öron är viktiga kanaler in i våra liv. Det är bl.a. de som hjälper till att bygga upp eller riva ner det Gudsrike vi har inom oss. Våra hjärtan och tankar behöver ett beskydd i denna tid, och det kan vi inte ta lätt på. 
 
Antikrist ande är i full verksamhet - och det kommer att tillta under 2018. Om vi inte är beredda och förstår tidens olika tecken, kommer vi att ha svårt att navigera framöver. 
 
Jag ber Gud om en desperat hunger mitt ibland oss som kristna, och en noggranhet att inte bli bedragen i denna tid. Att vi ska kunna läsa och förstå Guds Ord på ett klarare sätt, för Gud själv har lovat att uppenbarelsen kring Ordet ska öka i den yttersta tiden - om vi läser...
Finns vi då där för att få tag på det, eller är vi fortfarane i stadiet av att göra som vi alltid har gjort och levt? Kan vi tänka oss att göra de förändringar som behövs?
 
Detta skriver jag till er 
med tanke på dem som försöker leda er vilse.
Vad er beträffar, så förblir i er den smörjelse 
som ni har tagit emot av honom, 
och ni behöver inte någon som undervisar er, 
utan vad hans smörjelse lär er om allting 
är sanning och inte lögn.
Förbli i honom som den har lärt er.
1 Joh.2:26-27
 
Det finns något som vi alla kan få del av. Det är smörjelsen från Gud själv, den helige Andes vägledning, som är unik och tillgänglig för var och en av oss. Då kan vi inte slå oss till ro och tro att andra är våra guider i livet, för i detta avsnitt skrev Johannes just specifikt om Antikrist och antikrister...
Daniel skriver:
 
Dem som har kränkt förbundet 
skall han med smickrande ord locka till avfall,
men de av foket som känner sin Gud
skall stå fasta och hålla ut. 
De förståndiga bland folket ska ge många insikt...
Daniel 11:32-33
 
Det är som om vi kristna som tror på detta har tappat målföret. 
 
William Booth sa på sin tid på 1800-talet, om framtiden och dess faror:
 
"Religion utan den Helige Ande,
kristenhet utan Kristus, 
förlåtelse utan ånger,
frälsning utan pånyttfödelse
politik utan Gud
och himmel utan helvete."
 
Vi har ett och annat att stå upp för och försvara.
 
/Eleonora Lahti

Veckans bloggare:
Eleonora Lahti

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Magnus Brengesjö: Ett kryddmått bön och bibelläsning per dag

by Radio Tio | feb 22, 2017
Har du som jag svårt att få bönen och bibelläsningen att bli en vardagsrutin? Då kanske Peter Halldorfs visdomsord kan hjälpa dig på samma sätt som de hjälpt mig.

Det är drygt tio år sedan nu. Jag bodde i Göteborg då och var helengagerad i Saronkyrkans musikliv. Som förälder till en tvåring med ett andra barn på gång, samt med renovering och såsmåningom flytt till nytt boende på agendan så upptogs det mesta av tiden av måsten och krav. När vardagen är fylld av måsten och krav så kan lätt bönen och bibelläsningen upplevas som ännu ett krav eller ett påträngande "jag borde". Under denna tid erbjöds jag tillsammans med många andra ledare i Saronförsamlingen att följa med på en fyradagars tyst retreat i Bjärka-Säby, på kommuniteten under Peter Halldorfs ledning.

Jag valde att anmäla mig och inte anade jag då hur mycket dessa fyra dagar skulle påverka mig och djupt omprägla mina tankar. Det första dygnet på denna tysta retreat gick åt till att vänja sig vid tystnaden, att låta hjulen sluta snurra, rensa sina tankar och tömma sitt inre. Med detta kom tröttheten. Dygn två var ett dygn av sova, vila och återhämta sig. Dygn tre började det hända något...ett nytt uppvaknande, en ny hunger av att lyssna och ta in. Varje dag på eftermiddagen så hade Peter Halldorf en halvtimmes andlig rådgivning för alla oss som deltog på retreaten.

Jag glömmer aldrig vad han sa den tredje dagen. Han talade om hur man kan få bibelläsningen och bönen att fungera i sitt liv. Han jämförde livet med en måltid, och att vi som kristna är saltet, kryddan som är så viktigt för att ta fram smaken.

Han fortsatte med att säga att skall man klara av att var dag läsa bibeln och be så skall man använda kryddmåttet, inte decilitermåttet eller något större mått. Nej, ett kryddmått som man klarar av varje dag. Det är bättre med ett litet mått av bön och bibelläsning varje dag än ett större mått någon gång ibland.

Dessa visdomsord har hjälpt mig radikalt i mitt förhållande till bönen och bibelläsningen. Jag har märkt att kryddmåttet fungerar, jag kan klara av en vers och bön varje dag och det räcker för att ge mitt liv sälta och smak.

Sedan kommer dagar då någon vers lockar en att läsa mer och be mer för det är ju så det är med kryddor. I rätt proportioner så kan de locka fram hungern på ett suveränt sätt.


Magnus Brengesjö, Mullsjö 19/2 2017

Leave a comment