full screen background image

Sverige och socialism

 
 

Jag skriver det här dagen efter Sveriges Nationaldag. Såg lite grand från Skansen på TV på nätet. Härligt att se alla svenska flaggor. Tror svenskarna behöver få känna stolthet över sitt land. Särskilt nu med så mycket våld och osäkerhet i landet. Ondskan tog en gång nationalismen och perverterade den så vi behöver ta den tillbaka. Vi kan vara stolta över vårt land precis som vi är stolta över vår familj eller vår församling. Gud har instiftat alla tre och dom krafter som vill bryta ned någon av dessa är inte från Gud. Vi har också rätt att försvara vårt land och det vi tror på.

I Bibeln står det:

”Och han har skapat människosläktets alla folk, alla från en enda stamfader, till att bosätta sig utöver hela jorden; och han har fastställt för dem bestämda tider och utstakat de gränser inom vilka de skola bo --detta för att de skola söka Gud, om de till äventyrs skulle kunna treva sig fram till honom och finna honom; fastän han ju icke är långt ifrån någon enda av oss”.…

Apostlagärningarna 17:26-27

”Det är du som har fastställt alla jordens gränser; sommar och vinter äro skapade av dig”.

Psalm 74:17

Det finns något väldigt bra med globalism. Vi har möjlighet att resa och ha utbyte av andra kulturer. Men Gud har skapat gränser som ett beskydd för alla olika folk. Ja, vi är alla Guds skapelser men vi har olika kulturer och vi är inte ett enda folk. Djävulens plan är att bryta ned alla gränser så att ondskan kan översvämma överallt. Och det gäller både länder och gränser för hur vi ska leva. Råmärken som Bibeln talar om som finns där som ett beskydd.

”Flytta inte ett gammalt råmärke, ett sådant som dina fäder har satt upp”.

Ordspråksboken 22:28

Vi som kristna vet ju vad Bibeln säjer om den yttersta tiden att Anti-Krist ska regera i en värld utan gränser och att det kommer att bli den värsta diktatur som världen har sett.

Dom som vurmar för öppna gränser har också glömt att det faktiskt inte var så länge sedan vi hade ”Fattig-Sverige”. Min morfar t.ex. var född 1899. Han började jobba när han var 13 år. Han fick det bra sen men det var fattigt när han växte upp med 8 syskon. Han dog 1986.

Min pappa har alltid sagt att dom mest nationalistiska svenskarna är dom som bor utomlands. Det kan nog stämma. Jag skrev en gång förut att jag skulle skriva om att jag är stolt över Sverige men sen kom annat emellan. Sverige har rykte om sej att vara socialistiskt men jag ser en helt annan ådra. Tänk på alla internationella företag som kommit från Sverige och som vittnar om en entreprenörsanda av stora mått. Det bor flera miljoner mer människor i exempelvis Los Angeles och ändå har företag som Volvo, SAAB, Electrolux, Husqvarna och IKEA kommit från lilla Sverige. Vi har också många, många svenska uppfinningar. Googla det så får du se. Min amerikanske man och jag brukar skoja om det och tävla om vilket land som har flest och han drar alltid till med att mjölkkartongerna är svenska. Vilket är sant. Tetrapac är en svensk uppfinning 😉

Här i USA ser man hur unga människor dras mot socialism. Många av universiteten har vänsterinriktade professorer som influerar dom unga. USA som en gång var den nation som starkast stod emot kommunismen. Man framställer socialismen som “det goda” samhället. Man lär ungdomen t.ex. att Amerika är ont och att allt som Amerika står för ska bekämpas.

Visa mej ett socialistiskt land som upphöjer Gud. Det finns inte. Staten blir Gud och det som människorna måste se upp till. Samma i Sverige. Partierna på vänsterkanten framställer sej själva som ”dom goda”. En väldigt självrättfärdig syn där man inte behöver Gud eller förlåtelse för synder.

Läste på Facebook igår en fras som gick i stil med: ”Om man inte är stolt över sitt land har man inte heller någon anledning att försvara det”.

”Så sade HERREN: »Ställ eder vid vägarna och sen till, och fråga efter forntidens stigar, fråga vilken väg som är den goda vägen, och vandra på den, så ska ni finna ro för edra själar.» Jeremia 6:16

(Jag har skrivit en sång på svenska om det här som kommer snart….)

Jag tror att Sverige står inför ett ödesval precis som Amerika gjorde i det senaste valet. Vi som kristna måste rösta med Gud.

Var välsignade!

 

Veckans bloggare:
Lena A Hubbard

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Hej alla dyrbara vänner

by Radio Tio | sep 05, 2017

 

Kul att vara tillbaka och skriva på Musik-Bloggen igen : )

Kände för att börja med lite historia.

Min morfar var bonde och fritids-predikant. Morfar och mormor kom till tro i början av 1900-talet. Mormor berättade att hon fick höra evangeliet predikas som ung, fick syndanöd som hon uttryckte det och upplevde en radikal omvändelse.

Farfar var fiskhandlare. Min pappa Nils Gunnar berättade att farfar satt och läste Bibeln och bad varje morgon innan han gick till sitt arbete.

När min pappa föddes sist av tre bröder, så sa min farfar till Gud:

” Ta honom och gör honom till predikant”

Den bönen hörde Gud. Pappa har varit pastor och predikant hela sitt liv. Fortsätter fortfarande 87 år gammal att vittna, sjunga och sprida Guds Ord.

När mamma träffade pappa i Uppsala på 50-talet då han var ungdomspastor i Uppsala baptistförsamling, tänkte hon:

” Det blir han eller ingen ”

De har sedan bott på flera platser och varit pastorer från Malmö i söder upp till Dalarna.

På 70-talet när jag var i 17 års åldern så drabbades vår baptistförsamling i Örebro utav den karismatiska väckelsen : ) Det var helt underbart fantastiskt : )

Många utav våra klasskamrater och andra blev frälsta. Vi ungdomar samlades och bad. Det var vårt lördagsnöje att samlas i Guds närvaro, sjunga lovsånger bedja och läsa Bibeln tillsammans.

En nyfrälst ung man som varit bunden i droger uppväckte sin kompis från döden. Han hittade honom i rännstenen och märkte att han inte hade någon puls.

Han kommenderade honom tillbaka till livet och kompisen blev levande igen : )

Ett annat minne från Örebrotiden (min ungdoms stad : ) var när vår ungdomskör som jag var med i, spelade uruppförandet av musikalen ”Pappa”.Den kände sångaren och predikanten Ingemar Olsson var medlem i min pappas församling. Det var Ingemar Olsson och en annan man som också var medlem i församlingen som skrev den musikalen, som faktiskt spreds i Sverige och även utanför vårt land. Vår församling var en relativt gammal baptistförsamling . En del av er kommer ihåg de gamla traditionella frikyrkorna med mycket högt i tak, predikstol högt upp, osv.

Man fick inte vara fler än 400 personer i lokalen. De kvällarna när vi framförde musikalen, fick vi anmärkning från brandmyndigheterna att det var alldeles för mycket folk i lokalen.

Jag fick också förmånen några år senare att leda den ungdomskören ”Beleive” som jag deltagit i.

Under den här tiden så grundlades en kärlek i mitt hjärta till min underbare frälsare Jesus Kristus, som jag aldrig lämnat sen dess.

Jag är mycket tacksam till mina föräldrar och andra som fanns där för mig när jag var ung. Som bad för mig och som på olika sätt hjälpte mej fram till en stadigare tro och en relation med himmelens och jordens skapare. Detta har lett vidare till att jag hela tiden på olika sätt under mitt liv fått vara i hans tjänst.

Just nu startar vi en helgbibelskola i Blekinge : ). Den börjar 22-24/9 och är öppen för alla. Vi kör varannan helg . Välkommen att deltaga om du är intresserad.

Med önskan om allt gott till dej som läser detta/

Marie Lönngren Sonesson

 

 

Leave a comment