full screen background image

Vi talar nästan inte om det...

Jag vet knappt var jag ska börja...😧
Denna julledighet har varit stunder av att leta, gräva, försöka förstå och upptäcka. Och jag blir så frustrerad när jag inte ser eller uppfattar allt som jag vill få tag på! Jag har inget behov av filmer och serier för att kunna roa mig. 
ALLT jag längtar efter är att få del av det Guds Ande vill leverera till sitt folk i denna tid. Jag vill kunna lyssna, ta in och omsätta det.
Våra ögon och öron är viktiga kanaler in i våra liv. Det är bl.a. de som hjälper till att bygga upp eller riva ner det Gudsrike vi har inom oss. Våra hjärtan och tankar behöver ett beskydd i denna tid, och det kan vi inte ta lätt på. 
 
Antikrist ande är i full verksamhet - och det kommer att tillta under 2018. Om vi inte är beredda och förstår tidens olika tecken, kommer vi att ha svårt att navigera framöver. 
 
Jag ber Gud om en desperat hunger mitt ibland oss som kristna, och en noggranhet att inte bli bedragen i denna tid. Att vi ska kunna läsa och förstå Guds Ord på ett klarare sätt, för Gud själv har lovat att uppenbarelsen kring Ordet ska öka i den yttersta tiden - om vi läser...
Finns vi då där för att få tag på det, eller är vi fortfarane i stadiet av att göra som vi alltid har gjort och levt? Kan vi tänka oss att göra de förändringar som behövs?
 
Detta skriver jag till er 
med tanke på dem som försöker leda er vilse.
Vad er beträffar, så förblir i er den smörjelse 
som ni har tagit emot av honom, 
och ni behöver inte någon som undervisar er, 
utan vad hans smörjelse lär er om allting 
är sanning och inte lögn.
Förbli i honom som den har lärt er.
1 Joh.2:26-27
 
Det finns något som vi alla kan få del av. Det är smörjelsen från Gud själv, den helige Andes vägledning, som är unik och tillgänglig för var och en av oss. Då kan vi inte slå oss till ro och tro att andra är våra guider i livet, för i detta avsnitt skrev Johannes just specifikt om Antikrist och antikrister...
Daniel skriver:
 
Dem som har kränkt förbundet 
skall han med smickrande ord locka till avfall,
men de av foket som känner sin Gud
skall stå fasta och hålla ut. 
De förståndiga bland folket ska ge många insikt...
Daniel 11:32-33
 
Det är som om vi kristna som tror på detta har tappat målföret. 
 
William Booth sa på sin tid på 1800-talet, om framtiden och dess faror:
 
"Religion utan den Helige Ande,
kristenhet utan Kristus, 
förlåtelse utan ånger,
frälsning utan pånyttfödelse
politik utan Gud
och himmel utan helvete."
 
Vi har ett och annat att stå upp för och försvara.
 
/Eleonora Lahti

Veckans bloggare:
Eleonora Lahti

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Hej alla dyrbara vänner

by Radio Tio | sep 05, 2017

 

Kul att vara tillbaka och skriva på Musik-Bloggen igen : )

Kände för att börja med lite historia.

Min morfar var bonde och fritids-predikant. Morfar och mormor kom till tro i början av 1900-talet. Mormor berättade att hon fick höra evangeliet predikas som ung, fick syndanöd som hon uttryckte det och upplevde en radikal omvändelse.

Farfar var fiskhandlare. Min pappa Nils Gunnar berättade att farfar satt och läste Bibeln och bad varje morgon innan han gick till sitt arbete.

När min pappa föddes sist av tre bröder, så sa min farfar till Gud:

” Ta honom och gör honom till predikant”

Den bönen hörde Gud. Pappa har varit pastor och predikant hela sitt liv. Fortsätter fortfarande 87 år gammal att vittna, sjunga och sprida Guds Ord.

När mamma träffade pappa i Uppsala på 50-talet då han var ungdomspastor i Uppsala baptistförsamling, tänkte hon:

” Det blir han eller ingen ”

De har sedan bott på flera platser och varit pastorer från Malmö i söder upp till Dalarna.

På 70-talet när jag var i 17 års åldern så drabbades vår baptistförsamling i Örebro utav den karismatiska väckelsen : ) Det var helt underbart fantastiskt : )

Många utav våra klasskamrater och andra blev frälsta. Vi ungdomar samlades och bad. Det var vårt lördagsnöje att samlas i Guds närvaro, sjunga lovsånger bedja och läsa Bibeln tillsammans.

En nyfrälst ung man som varit bunden i droger uppväckte sin kompis från döden. Han hittade honom i rännstenen och märkte att han inte hade någon puls.

Han kommenderade honom tillbaka till livet och kompisen blev levande igen : )

Ett annat minne från Örebrotiden (min ungdoms stad : ) var när vår ungdomskör som jag var med i, spelade uruppförandet av musikalen ”Pappa”.Den kände sångaren och predikanten Ingemar Olsson var medlem i min pappas församling. Det var Ingemar Olsson och en annan man som också var medlem i församlingen som skrev den musikalen, som faktiskt spreds i Sverige och även utanför vårt land. Vår församling var en relativt gammal baptistförsamling . En del av er kommer ihåg de gamla traditionella frikyrkorna med mycket högt i tak, predikstol högt upp, osv.

Man fick inte vara fler än 400 personer i lokalen. De kvällarna när vi framförde musikalen, fick vi anmärkning från brandmyndigheterna att det var alldeles för mycket folk i lokalen.

Jag fick också förmånen några år senare att leda den ungdomskören ”Beleive” som jag deltagit i.

Under den här tiden så grundlades en kärlek i mitt hjärta till min underbare frälsare Jesus Kristus, som jag aldrig lämnat sen dess.

Jag är mycket tacksam till mina föräldrar och andra som fanns där för mig när jag var ung. Som bad för mig och som på olika sätt hjälpte mej fram till en stadigare tro och en relation med himmelens och jordens skapare. Detta har lett vidare till att jag hela tiden på olika sätt under mitt liv fått vara i hans tjänst.

Just nu startar vi en helgbibelskola i Blekinge : ). Den börjar 22-24/9 och är öppen för alla. Vi kör varannan helg . Välkommen att deltaga om du är intresserad.

Med önskan om allt gott till dej som läser detta/

Marie Lönngren Sonesson

 

 

Leave a comment