full screen background image

Ljuset, värmen, våren

Visst är det helt underbart när våren kommer. Solen strålar och naturen börjar återigen spira av liv. Det som var mörkt blir ljust, det som såg dött ut har åter bevisats vara full av kraft och liv.

För de flesta människor kommer våren och solen som en räddare i nöden. Känslan av att gå på sparlåga under vinterns mörker och kyla drabbar troligtvis de flera av oss. Många människor jag talar med mår dåligt under årets mörkaste månader. De känner sig isolerade och ensamma vilket ofta genererar till ett depressivt tillstånd. Men så fort solen börjar stråla i större kraft och värmen sakta hitta sig tillbaka så släpper det som upplevt tungt och mörkt och en känsla av förlossning gör sig påmind. Man ser människor le i större utsträckning,. Man tar sig tid att träffa människor och socialiserar mer, något som ligger i vår natur, gemenskapen med andra.

Det andliga fungerar på samma sätt. Precis som vi människor är beroende av solljuset så är vi beroende av Guds ljus. Gud är ljus och i honom finns inget mörker. Vi kan leva en tid i det mörka, dunkla men får vi inte ljus i vår själv och ande så stagnerar vi, det andliga livet tar slut. Livet finns i ljuset som finns hos Gud. Naturen behöver ljuset och värmen för att helt kunna slå ut och blomstra i all sin kraft. Vi behöver Guds värme och ljus för att vi ska kunna växa och frodas i all vår kraft.

Gud har skapar allt. Guds skapelseverk är vackert och Gud vill att vi ska njuta av Hans skapelse. Varje del av naturen är en reflektion av Guds skönhet och jag är övertygad om att naturen därför är en helandekraft för vår kropp.

När man ser på det Skandinaviska klimatet blir det så konkret när våren anländer. Från att träden och marken är nakna efter vinterns karga grepp sker sen en explosion av grönska. Låt Guds ljus rikligen få blända dig så att ditt andliga liv också får uppleva explosionen av värme och ljus som generera i andlig grönska.

”I hans kölvatten strålar vägen av ljus… ” Job 41:23

”Ty hos dig är livets källa, i ditt ljus det vi ljus.” Ps 36:10

”Detta är det budskap som vi har hört från honom och som vi förkunnar för er, att Gud är ljus och att inget mörker finns i honom.” 1 Joh 1:5

 

Med önskan om allt gott

Maria Owiredu
Radio 10


Veckans bloggare:
Maria Owiredu

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Hej alla dyrbara vänner

by Radio Tio | sep 05, 2017

 

Kul att vara tillbaka och skriva på Musik-Bloggen igen : )

Kände för att börja med lite historia.

Min morfar var bonde och fritids-predikant. Morfar och mormor kom till tro i början av 1900-talet. Mormor berättade att hon fick höra evangeliet predikas som ung, fick syndanöd som hon uttryckte det och upplevde en radikal omvändelse.

Farfar var fiskhandlare. Min pappa Nils Gunnar berättade att farfar satt och läste Bibeln och bad varje morgon innan han gick till sitt arbete.

När min pappa föddes sist av tre bröder, så sa min farfar till Gud:

” Ta honom och gör honom till predikant”

Den bönen hörde Gud. Pappa har varit pastor och predikant hela sitt liv. Fortsätter fortfarande 87 år gammal att vittna, sjunga och sprida Guds Ord.

När mamma träffade pappa i Uppsala på 50-talet då han var ungdomspastor i Uppsala baptistförsamling, tänkte hon:

” Det blir han eller ingen ”

De har sedan bott på flera platser och varit pastorer från Malmö i söder upp till Dalarna.

På 70-talet när jag var i 17 års åldern så drabbades vår baptistförsamling i Örebro utav den karismatiska väckelsen : ) Det var helt underbart fantastiskt : )

Många utav våra klasskamrater och andra blev frälsta. Vi ungdomar samlades och bad. Det var vårt lördagsnöje att samlas i Guds närvaro, sjunga lovsånger bedja och läsa Bibeln tillsammans.

En nyfrälst ung man som varit bunden i droger uppväckte sin kompis från döden. Han hittade honom i rännstenen och märkte att han inte hade någon puls.

Han kommenderade honom tillbaka till livet och kompisen blev levande igen : )

Ett annat minne från Örebrotiden (min ungdoms stad : ) var när vår ungdomskör som jag var med i, spelade uruppförandet av musikalen ”Pappa”.Den kände sångaren och predikanten Ingemar Olsson var medlem i min pappas församling. Det var Ingemar Olsson och en annan man som också var medlem i församlingen som skrev den musikalen, som faktiskt spreds i Sverige och även utanför vårt land. Vår församling var en relativt gammal baptistförsamling . En del av er kommer ihåg de gamla traditionella frikyrkorna med mycket högt i tak, predikstol högt upp, osv.

Man fick inte vara fler än 400 personer i lokalen. De kvällarna när vi framförde musikalen, fick vi anmärkning från brandmyndigheterna att det var alldeles för mycket folk i lokalen.

Jag fick också förmånen några år senare att leda den ungdomskören ”Beleive” som jag deltagit i.

Under den här tiden så grundlades en kärlek i mitt hjärta till min underbare frälsare Jesus Kristus, som jag aldrig lämnat sen dess.

Jag är mycket tacksam till mina föräldrar och andra som fanns där för mig när jag var ung. Som bad för mig och som på olika sätt hjälpte mej fram till en stadigare tro och en relation med himmelens och jordens skapare. Detta har lett vidare till att jag hela tiden på olika sätt under mitt liv fått vara i hans tjänst.

Just nu startar vi en helgbibelskola i Blekinge : ). Den börjar 22-24/9 och är öppen för alla. Vi kör varannan helg . Välkommen att deltaga om du är intresserad.

Med önskan om allt gott till dej som läser detta/

Marie Lönngren Sonesson

 

 

Leave a comment