full screen background image

Vi talar nästan inte om det...

Jag vet knappt var jag ska börja...😧
Denna julledighet har varit stunder av att leta, gräva, försöka förstå och upptäcka. Och jag blir så frustrerad när jag inte ser eller uppfattar allt som jag vill få tag på! Jag har inget behov av filmer och serier för att kunna roa mig. 
ALLT jag längtar efter är att få del av det Guds Ande vill leverera till sitt folk i denna tid. Jag vill kunna lyssna, ta in och omsätta det.
Våra ögon och öron är viktiga kanaler in i våra liv. Det är bl.a. de som hjälper till att bygga upp eller riva ner det Gudsrike vi har inom oss. Våra hjärtan och tankar behöver ett beskydd i denna tid, och det kan vi inte ta lätt på. 
 
Antikrist ande är i full verksamhet - och det kommer att tillta under 2018. Om vi inte är beredda och förstår tidens olika tecken, kommer vi att ha svårt att navigera framöver. 
 
Jag ber Gud om en desperat hunger mitt ibland oss som kristna, och en noggranhet att inte bli bedragen i denna tid. Att vi ska kunna läsa och förstå Guds Ord på ett klarare sätt, för Gud själv har lovat att uppenbarelsen kring Ordet ska öka i den yttersta tiden - om vi läser...
Finns vi då där för att få tag på det, eller är vi fortfarane i stadiet av att göra som vi alltid har gjort och levt? Kan vi tänka oss att göra de förändringar som behövs?
 
Detta skriver jag till er 
med tanke på dem som försöker leda er vilse.
Vad er beträffar, så förblir i er den smörjelse 
som ni har tagit emot av honom, 
och ni behöver inte någon som undervisar er, 
utan vad hans smörjelse lär er om allting 
är sanning och inte lögn.
Förbli i honom som den har lärt er.
1 Joh.2:26-27
 
Det finns något som vi alla kan få del av. Det är smörjelsen från Gud själv, den helige Andes vägledning, som är unik och tillgänglig för var och en av oss. Då kan vi inte slå oss till ro och tro att andra är våra guider i livet, för i detta avsnitt skrev Johannes just specifikt om Antikrist och antikrister...
Daniel skriver:
 
Dem som har kränkt förbundet 
skall han med smickrande ord locka till avfall,
men de av foket som känner sin Gud
skall stå fasta och hålla ut. 
De förståndiga bland folket ska ge många insikt...
Daniel 11:32-33
 
Det är som om vi kristna som tror på detta har tappat målföret. 
 
William Booth sa på sin tid på 1800-talet, om framtiden och dess faror:
 
"Religion utan den Helige Ande,
kristenhet utan Kristus, 
förlåtelse utan ånger,
frälsning utan pånyttfödelse
politik utan Gud
och himmel utan helvete."
 
Vi har ett och annat att stå upp för och försvara.
 
/Eleonora Lahti

Veckans bloggare:
Eleonora Lahti

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Musik till ära – oavsett tillstånd

by Radio Tio | sep 21, 2017
Som barn fick vi sjunga sången ”musik ska byggas utav glädje, utav glädje bygger man musik....” och det var fint och kändes sanningsenligt då. Men det tog inte många år förrän jag insåg att musik inte bara skapas av positiva känslor, musiken kommer från vårt hjärta oavsett tillstånd. Sorg, smärta, ångest, även dessa känslor kan frambringa den mest underbara musiken. Vad som avgör om musiken är destruktiv eller uppbyggande är i grunden vart musiken leder. Kommer tonerna från hjärtats ångest och håller sig kvar i ångest och sorg blir musiken oerhört destruktiv. Sträcker man sig däremot från sorg till förtröstan på Herren och Hans förmåga att hela, läka och hjälpa så blir musiken istället oerhört uppbyggande och livgivande.
 
Livet är inte enkelt. Bibeln talar tydligt om att det kristna livet är utmanande på flera områden. Som kristen finns förföljelse, vi är annorlunda i den här världen och ses till och med som dårar i världens ögon (1 kor 1:27). Att tro på Jesus är ingen garanti att man är skyddad från sjukdom, nederlag eller sorg.
 
Det som skiljer oss från världen är det faktum att vi under alla omständigheter kan hämta tröst hos Jesus. Han är vår styrka, vår läkare, vår borg. Oavsett omständigheter så finns Han där för att trösta och hjälpa. I den mest eländiga stund kan vi fyllas av kärlek, hopp och liv. Jesus frid kan helt regera i oss. Han vill hela våra sår, Han vill mätta vår hunger. Han är där och vill hålla vår hand och torka våra tårar.
 
En sång som är född i smärta kan vara så befriande att lyssna på. ” I det mörkaste djup är du där och tröstar”. För mig leder lovsången mig ut ur sorg och smärta, det leder mig mot Jesus, hjälper mig att lyfta blicken och ta nya tag. När jag läser bibeln inser jag att jag är i gott sällskap med psalmisterna som utryckte känslor av glädje och sorg i deras texter i bibeln. De talar om sin bedrövade själ och tunga hjärta men samtidigt blir de tröstade av tanken att de åter ska få tacka Gud..
Varför så bedrövad, min själ, varför så orolig i mig? Hoppas på Gud. Jag ska åter få tacka honom, min frälsning och min Gud. Ps 42:12
 
Min övertygelse är att Jesus önskar höra våra tankar, både de bra och dåliga, så länge som vi är ärliga med hur vi känner och vågar lita på att Herren tröstar och hjälper oss trotts hur omständigheterna ser ut.
 
För mig är musiken något som amplifierar mina känslor, på gott och ont. Använder jag musiken fel kan det bli destruktivt, men väljer jag att tacka Herren under livets alla omständigheter, kan vilken känsla som helst bli ombytt till tacksamhet och glädje och frid genom Herren Jesus Kristus.
 

Leave a comment