full screen background image

Sverige och socialism

 
 

Jag skriver det här dagen efter Sveriges Nationaldag. Såg lite grand från Skansen på TV på nätet. Härligt att se alla svenska flaggor. Tror svenskarna behöver få känna stolthet över sitt land. Särskilt nu med så mycket våld och osäkerhet i landet. Ondskan tog en gång nationalismen och perverterade den så vi behöver ta den tillbaka. Vi kan vara stolta över vårt land precis som vi är stolta över vår familj eller vår församling. Gud har instiftat alla tre och dom krafter som vill bryta ned någon av dessa är inte från Gud. Vi har också rätt att försvara vårt land och det vi tror på.

I Bibeln står det:

”Och han har skapat människosläktets alla folk, alla från en enda stamfader, till att bosätta sig utöver hela jorden; och han har fastställt för dem bestämda tider och utstakat de gränser inom vilka de skola bo --detta för att de skola söka Gud, om de till äventyrs skulle kunna treva sig fram till honom och finna honom; fastän han ju icke är långt ifrån någon enda av oss”.…

Apostlagärningarna 17:26-27

”Det är du som har fastställt alla jordens gränser; sommar och vinter äro skapade av dig”.

Psalm 74:17

Det finns något väldigt bra med globalism. Vi har möjlighet att resa och ha utbyte av andra kulturer. Men Gud har skapat gränser som ett beskydd för alla olika folk. Ja, vi är alla Guds skapelser men vi har olika kulturer och vi är inte ett enda folk. Djävulens plan är att bryta ned alla gränser så att ondskan kan översvämma överallt. Och det gäller både länder och gränser för hur vi ska leva. Råmärken som Bibeln talar om som finns där som ett beskydd.

”Flytta inte ett gammalt råmärke, ett sådant som dina fäder har satt upp”.

Ordspråksboken 22:28

Vi som kristna vet ju vad Bibeln säjer om den yttersta tiden att Anti-Krist ska regera i en värld utan gränser och att det kommer att bli den värsta diktatur som världen har sett.

Dom som vurmar för öppna gränser har också glömt att det faktiskt inte var så länge sedan vi hade ”Fattig-Sverige”. Min morfar t.ex. var född 1899. Han började jobba när han var 13 år. Han fick det bra sen men det var fattigt när han växte upp med 8 syskon. Han dog 1986.

Min pappa har alltid sagt att dom mest nationalistiska svenskarna är dom som bor utomlands. Det kan nog stämma. Jag skrev en gång förut att jag skulle skriva om att jag är stolt över Sverige men sen kom annat emellan. Sverige har rykte om sej att vara socialistiskt men jag ser en helt annan ådra. Tänk på alla internationella företag som kommit från Sverige och som vittnar om en entreprenörsanda av stora mått. Det bor flera miljoner mer människor i exempelvis Los Angeles och ändå har företag som Volvo, SAAB, Electrolux, Husqvarna och IKEA kommit från lilla Sverige. Vi har också många, många svenska uppfinningar. Googla det så får du se. Min amerikanske man och jag brukar skoja om det och tävla om vilket land som har flest och han drar alltid till med att mjölkkartongerna är svenska. Vilket är sant. Tetrapac är en svensk uppfinning 😉

Här i USA ser man hur unga människor dras mot socialism. Många av universiteten har vänsterinriktade professorer som influerar dom unga. USA som en gång var den nation som starkast stod emot kommunismen. Man framställer socialismen som “det goda” samhället. Man lär ungdomen t.ex. att Amerika är ont och att allt som Amerika står för ska bekämpas.

Visa mej ett socialistiskt land som upphöjer Gud. Det finns inte. Staten blir Gud och det som människorna måste se upp till. Samma i Sverige. Partierna på vänsterkanten framställer sej själva som ”dom goda”. En väldigt självrättfärdig syn där man inte behöver Gud eller förlåtelse för synder.

Läste på Facebook igår en fras som gick i stil med: ”Om man inte är stolt över sitt land har man inte heller någon anledning att försvara det”.

”Så sade HERREN: »Ställ eder vid vägarna och sen till, och fråga efter forntidens stigar, fråga vilken väg som är den goda vägen, och vandra på den, så ska ni finna ro för edra själar.» Jeremia 6:16

(Jag har skrivit en sång på svenska om det här som kommer snart….)

Jag tror att Sverige står inför ett ödesval precis som Amerika gjorde i det senaste valet. Vi som kristna måste rösta med Gud.

Var välsignade!

 

Veckans bloggare:
Lena A Hubbard

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Musik till ära – oavsett tillstånd

by Radio Tio | sep 21, 2017
Som barn fick vi sjunga sången ”musik ska byggas utav glädje, utav glädje bygger man musik....” och det var fint och kändes sanningsenligt då. Men det tog inte många år förrän jag insåg att musik inte bara skapas av positiva känslor, musiken kommer från vårt hjärta oavsett tillstånd. Sorg, smärta, ångest, även dessa känslor kan frambringa den mest underbara musiken. Vad som avgör om musiken är destruktiv eller uppbyggande är i grunden vart musiken leder. Kommer tonerna från hjärtats ångest och håller sig kvar i ångest och sorg blir musiken oerhört destruktiv. Sträcker man sig däremot från sorg till förtröstan på Herren och Hans förmåga att hela, läka och hjälpa så blir musiken istället oerhört uppbyggande och livgivande.
 
Livet är inte enkelt. Bibeln talar tydligt om att det kristna livet är utmanande på flera områden. Som kristen finns förföljelse, vi är annorlunda i den här världen och ses till och med som dårar i världens ögon (1 kor 1:27). Att tro på Jesus är ingen garanti att man är skyddad från sjukdom, nederlag eller sorg.
 
Det som skiljer oss från världen är det faktum att vi under alla omständigheter kan hämta tröst hos Jesus. Han är vår styrka, vår läkare, vår borg. Oavsett omständigheter så finns Han där för att trösta och hjälpa. I den mest eländiga stund kan vi fyllas av kärlek, hopp och liv. Jesus frid kan helt regera i oss. Han vill hela våra sår, Han vill mätta vår hunger. Han är där och vill hålla vår hand och torka våra tårar.
 
En sång som är född i smärta kan vara så befriande att lyssna på. ” I det mörkaste djup är du där och tröstar”. För mig leder lovsången mig ut ur sorg och smärta, det leder mig mot Jesus, hjälper mig att lyfta blicken och ta nya tag. När jag läser bibeln inser jag att jag är i gott sällskap med psalmisterna som utryckte känslor av glädje och sorg i deras texter i bibeln. De talar om sin bedrövade själ och tunga hjärta men samtidigt blir de tröstade av tanken att de åter ska få tacka Gud..
Varför så bedrövad, min själ, varför så orolig i mig? Hoppas på Gud. Jag ska åter få tacka honom, min frälsning och min Gud. Ps 42:12
 
Min övertygelse är att Jesus önskar höra våra tankar, både de bra och dåliga, så länge som vi är ärliga med hur vi känner och vågar lita på att Herren tröstar och hjälper oss trotts hur omständigheterna ser ut.
 
För mig är musiken något som amplifierar mina känslor, på gott och ont. Använder jag musiken fel kan det bli destruktivt, men väljer jag att tacka Herren under livets alla omständigheter, kan vilken känsla som helst bli ombytt till tacksamhet och glädje och frid genom Herren Jesus Kristus.
 

Leave a comment