full screen background image

Hej alla kära läsare av Musik-Bloggen här på radio 10 : )

Jag börjar med att citera Jesus där han faktiskt står och ropar i Lukas 4: 18 -19

"Herrens Ande är över mig,  för att han har smort mig till att förkunna glada nyheter för de fattiga. Han har sänt mig till att hela dem som har förkrossade hjärtan. Till att ropa ut FRIHET för de fångna och syn före de blinda, och till att ge de förtryckta frihet (tex folket i Iran ) och till att predika Herrens behagliga år" !!!

Jag citerar också här från en bok som jag just nu läser:

"Den lame mannen som fördes fram till Jesus på en bår behövde först och främst få förlåtelse för de synder han begått., vilket Jesu ord till honom gör klart:

" Var vid gott mod, mitt barn. Dina synder är förlåtna" ( Matt 9:2) Den oförlåtna synden hade fört med sig en andlig bundenhet, men så snart denna bröts botades hans förlamning.

De som stod runt omkring trodde att mannens oförmåga att gå var hela problemet, men Jesus visste att mannen behövde en mycket djupare befrielse innan han kunde återfå sin fulla hälsa.

(fortsatt citat)" Medan vi bad för Mary, en mogen kristen kvinna som sökte mer av Guds helande i sitt liv, mindes hon plötsligt något som hände när hon var 8 år. En äldre pojke hade närmat sig henne, pratat med henne och rört vid henne på ett sexuellt sätt. Hon hade blivit förvirrad och upprörd av det som hände.

Hon hade inte tänkt på händelsen på många år, men förstod att Herren förde upp det i hennes tankar nu så att han skulle kunna hela henne.

När Mary förlät pojken vad han hade gjort upplevde hon det som om han faktiskt var närvarande, och även hur smutsig hon hade känt sig av det som hänt. Vi bad Herren göra henne fri från det osynliga andliga inflytande som pojken haft över hennes liv. När Gud mötte henne med frihet och helande suckade hon djupt och berättade att hon upplevt en fantastisk känsla av befrielse när hon löstes från denna nedsmutsning.

Det Mary beskrev var i själva verket ett andligt inflytande som hållit henne bunden i 50 år. Det blev möjligt för henne att ta emot verklig frihet från Jesus". (slut citat) För att anknyta till det som är aktuellt "me too" .

Det är verkligen fantastiskt att alla de som pg.av olika anledningar inte vågat träda fram och berätta, nu gör det och avslöjar sina förövare. Men människan som blivit utsatt och även förövaren förstås, måste få hjälp som dessa två vi skrivit om härovanför. Den enda som kan ge verklig hjälp är Jesus Kristus.

Till slut ska jag citera en sång jag skrivit som finns på min CD "Goda gåvor" som förklarar hur Jesus sätter dej fri.

Den är skriven utifrån Jesaja 53 och 1 Petrus 2:24-25 samt utifrån det Jesus gjort på Golgata och när han uppstod igen för oss, som beskrivs i Nya Testamentets första 4 böcker Evangelierna:

" Straffet tog han på sig för att du skulle få frid. Det var dina smärtor han bar för din befrielse. Medan man trodde att han var slagen av Gud . Var det för din synd och sjukdom som han inte sa ett ljud. Tigande tog han hugg och slag tills hans rygg var som ett sår. All förbannelse tog han in i sig när spikarna trängde in i hans kropp. Det var våra sjukdomar han bar. Våra smärtor lade han på sig . Han var sårad för våra synders skull. Slagen för det onda vi gjort. Han dog för dig för att du skulle få frid. Genom Jesu sår har vi blivit helade ."

Med önskan om Guds Frid till dig detta nya år

Marie Lönngren Sonesson

 

Veckans bloggare:
Marie Lönngren Sonesson

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Kul att vara tillbaka!

by Radio Tio | okt 10, 2017

Som nån annan skrev, kul att vara tillbaka här på bloggen. Jag skriver alltid lite från mitt amerikanska perspektiv eftersom jag bor i USA sedan 16 år tillbaka. Men jag försöker ändå följa med vad som händer i Sverige. Så glad att Internet och Facebook finns!

Jag var hemma i Sverige i augusti i 3 ½ vecka. Mest för att se till mina föräldrar som börjar bli till åren, men jag gjorde även 2 konserter som båda kändes väldigt välsignade. När vi gav ut min CD ”Open Your Heart” 2015 så hade jag i stort sett varit borta från den s.k. branschen i 30 år och det kändes lite som att jag fick slå mej in. Gud var med men det var ändå lite tufft som att man fick böna och be om att få spelningar. Dom här 2 konserterna var helt förberedda och jag blev glatt överraskad över gensvaret. I båda fallen var det eldsjälar som jag inte kände sedan förut som ordnade med allt och absolut ville att jag skulle komma och sjunga. 2015 hade jag och min man i stort sett bestämt att förutom min gamla hit ”Är det konstigt att man längtar bort nån gång”, (som jag inte kommer undan), så skulle jag bara sjunga sånger från CD:n och promota den. Nu 2 år senare upplevde jag att det var viktigt att ta med flera av dom gamla sångerna. 

Förra året fick jag bakgrunder till dom här sångerna från förr från Thomas, en glad broder och musiker i Blekinge. Jag gjorde t.ex. sånger från min vis-LP ”12 Nya Visor” från 1972 som innehöll specialskrivna sånger för plattan. Olle Adolphson skrev t.ex. ”Nu kommer kvällen” med profetisk text.

”Nu kommer kvällen och solen går, och skuggorna är nära.
Snart tystnar sången och natten rår, och blir kanske svår att bära.
Så sjung mens himlen ännu är ljus, och sång kan ge ro och lisa.
I våldets natt, i ondskapens hus, då hjälper oss ingen visa.
Men ska den dödas när modet flyr, för mörker nöd och fara.
Så ska den födas när dagen gryr. Då blir åter gott att vara”.

Jag sjöng även Ted Gärdestads ”Sol, vind och vatten” med text av Kennet Gärdestad som också skrevs för min platta och även har ett profetiskt inslag tycker jag. Det här är bara versarna.

Ӏnnu spelar syrsor till vindarnas sus
Ännu rullar kulorna på skolgårdens grus
Och än strålar solen på brunbrända ben
Ännu ruvar fåglarna fast timmen är sen

Det finns tid till försoning innan dagen är förbi
För jag tror, jag tror på friheten jag lever i
Och är det inte verklighet
så drömmer jag

Jag vill veta vägen till herdarnas hus
Jag behöver att omges av en ledstjärnas ljus
Det skymmer vid Sion och natten blir sval
Men än doftar blommorna
i skuggornas dal

Det finns tid till försoning innan natten slagit ut
För jag tror, jag tror att livet får ett lyckligt slut
Och är det inte verklighet
så drömmer jag”

Upplevde hur dom här sångerna gjorde att publiken även var öppen för dom nya sångerna och dom ville gärna ha nya CD:n efteråt. Jag vittnar alltid och berättar om mitt liv före och efter frälsningen. Jag tror att om man klart och tydligt står för Jesus så kan smörjelsen ibland vara på dom icke kristna sångerna därför att dom talar ett språk som människor förstår. Den här konserten var i Karlstads Domkyrka och det var fullsatt. Det hade jag inte väntat mej men det var verkligen roligt. Den andra konserten var i Norrköping tillsammans med många andra artister. Det var också välsignat och jag hade många bra samtal. Känner mej som fisken i vattnet i sådana sammanhang. Mer av det käre Gud Fader!

Vi jobbar vidare med nytt material. Det svåra för mej, och det kanske bara är en tankebyggnad, men jag jobbar heltid och har svårt att hinna skriva texter, göra sånger m.m. Här i USA hänger jobbet ihop med sjukförsäkring t.ex. och man har inte lika mycket tid för ”lek” här som i Sverige. Människor jobbar hårt och unnar sej knappt någon ledighet. Beder om rätt balans i livet. Vad vi är kallade till är ju ändå det viktigaste. Beder också om fler öppnade dörrar i Sverige. Det är där jag har en ingång och där finns det människor som vill lyssna och som så innerligt behöver evangelium.

Var välsignade!

 

 

Leave a comment