full screen background image

Sverige och socialism

 
 

Jag skriver det här dagen efter Sveriges Nationaldag. Såg lite grand från Skansen på TV på nätet. Härligt att se alla svenska flaggor. Tror svenskarna behöver få känna stolthet över sitt land. Särskilt nu med så mycket våld och osäkerhet i landet. Ondskan tog en gång nationalismen och perverterade den så vi behöver ta den tillbaka. Vi kan vara stolta över vårt land precis som vi är stolta över vår familj eller vår församling. Gud har instiftat alla tre och dom krafter som vill bryta ned någon av dessa är inte från Gud. Vi har också rätt att försvara vårt land och det vi tror på.

I Bibeln står det:

”Och han har skapat människosläktets alla folk, alla från en enda stamfader, till att bosätta sig utöver hela jorden; och han har fastställt för dem bestämda tider och utstakat de gränser inom vilka de skola bo --detta för att de skola söka Gud, om de till äventyrs skulle kunna treva sig fram till honom och finna honom; fastän han ju icke är långt ifrån någon enda av oss”.…

Apostlagärningarna 17:26-27

”Det är du som har fastställt alla jordens gränser; sommar och vinter äro skapade av dig”.

Psalm 74:17

Det finns något väldigt bra med globalism. Vi har möjlighet att resa och ha utbyte av andra kulturer. Men Gud har skapat gränser som ett beskydd för alla olika folk. Ja, vi är alla Guds skapelser men vi har olika kulturer och vi är inte ett enda folk. Djävulens plan är att bryta ned alla gränser så att ondskan kan översvämma överallt. Och det gäller både länder och gränser för hur vi ska leva. Råmärken som Bibeln talar om som finns där som ett beskydd.

”Flytta inte ett gammalt råmärke, ett sådant som dina fäder har satt upp”.

Ordspråksboken 22:28

Vi som kristna vet ju vad Bibeln säjer om den yttersta tiden att Anti-Krist ska regera i en värld utan gränser och att det kommer att bli den värsta diktatur som världen har sett.

Dom som vurmar för öppna gränser har också glömt att det faktiskt inte var så länge sedan vi hade ”Fattig-Sverige”. Min morfar t.ex. var född 1899. Han började jobba när han var 13 år. Han fick det bra sen men det var fattigt när han växte upp med 8 syskon. Han dog 1986.

Min pappa har alltid sagt att dom mest nationalistiska svenskarna är dom som bor utomlands. Det kan nog stämma. Jag skrev en gång förut att jag skulle skriva om att jag är stolt över Sverige men sen kom annat emellan. Sverige har rykte om sej att vara socialistiskt men jag ser en helt annan ådra. Tänk på alla internationella företag som kommit från Sverige och som vittnar om en entreprenörsanda av stora mått. Det bor flera miljoner mer människor i exempelvis Los Angeles och ändå har företag som Volvo, SAAB, Electrolux, Husqvarna och IKEA kommit från lilla Sverige. Vi har också många, många svenska uppfinningar. Googla det så får du se. Min amerikanske man och jag brukar skoja om det och tävla om vilket land som har flest och han drar alltid till med att mjölkkartongerna är svenska. Vilket är sant. Tetrapac är en svensk uppfinning 😉

Här i USA ser man hur unga människor dras mot socialism. Många av universiteten har vänsterinriktade professorer som influerar dom unga. USA som en gång var den nation som starkast stod emot kommunismen. Man framställer socialismen som “det goda” samhället. Man lär ungdomen t.ex. att Amerika är ont och att allt som Amerika står för ska bekämpas.

Visa mej ett socialistiskt land som upphöjer Gud. Det finns inte. Staten blir Gud och det som människorna måste se upp till. Samma i Sverige. Partierna på vänsterkanten framställer sej själva som ”dom goda”. En väldigt självrättfärdig syn där man inte behöver Gud eller förlåtelse för synder.

Läste på Facebook igår en fras som gick i stil med: ”Om man inte är stolt över sitt land har man inte heller någon anledning att försvara det”.

”Så sade HERREN: »Ställ eder vid vägarna och sen till, och fråga efter forntidens stigar, fråga vilken väg som är den goda vägen, och vandra på den, så ska ni finna ro för edra själar.» Jeremia 6:16

(Jag har skrivit en sång på svenska om det här som kommer snart….)

Jag tror att Sverige står inför ett ödesval precis som Amerika gjorde i det senaste valet. Vi som kristna måste rösta med Gud.

Var välsignade!

 

Veckans bloggare:
Lena A Hubbard

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Vilka avtryck vill vi göra den korta tid vi lever på jorden?

by Radio Tio | nov 07, 2017

Jag kan inte sluta förundras över hur bibeln som skrevs för flera tusen år sen är så aktuell även idag. Texterna beskriver och tolkar problem, glädje och sorg på ett liknande sätt som vi gör i dagens samhälle. Visst finns det stora skillnader, det är ofrånkomligt med tanke på de olika förutsättningarna vi har, men likheterna är slående och överskuggar skillnaderna. Tänk att människor i alla tiden, från alla platser, upplever, känner och bli berörda på liknande sätt trotts att våra förutsättningar och livsförhållanden är så oerhört olika. Varje människa är unikt, det är till och med ett vetenskapligt faktum. Vi är unikt skapade och egna individer, men ändå är vi människor så väldigt lika. Jag skulle däremot vilja säga att människans likheter är så mycket större än våra olikheter.

Vad har då musiken för roll i detta?

Jo i samma toner, med samma ord sätter vi ord på musiken då som nu. Även om melodier och upplägg i vers såg annorlunda ut under bibelns tid så är likheterna att uttrycka glädje, sorg och passion den samme. Psalmistens konstnärliga förmåga att förvandla enkla ord till helig lovprisning från hjärtats djup. Att kunna spegla den verklighet de levde i på den tiden och utifrån det se allt det vackra och uttrycka sin tacksamhet i ära till Herren är för mig enastående.

Som hjorten längtar till vattenbäckar, så längtar min själ efter dig, o Gud.” Ps 42:2

Att tala om Guds makt och väldighet genom att uttrycka sig i naturens under är för mig oerhört talade. Alla som läser texten förstår med en gång dem makt och myndighet Gud har.

Hans blixtar lyser upp världen, jorden ser dem och bävar. Bergen smälter som vax inför HERREN, inför hela jordens Herre.”ps 97:5

Jag fascineras av att vi kan vara så lika trotts att så mycket har hänt i världen från generation till generation. För en människa finns en livstid att uppleva och se världen, men i ett evighetsperspektiv är ett människoliv bara som en vindpust. Människan upprepar historien om och om igen. Även om människorna förändras så är världen den samma, precis som författaren i predikan skriver:

Det som har hänt kommer att hända igen, det som är gjort kommer göras igen. Det finns inget nytt under solen.” Pred 1:9

Med de orden kan man sammanfatta att vi lever endast en kort tid på jorden. Vad som har varit är gjort. Mycket är glömt och kommer således göras om igen, på gott och ont. Men det vi gör av det vi har kan förändra världen och påverkar framtiden för våra barn och barnbarn och det som ska komma. Psalmistens och predikarens ord har varit med och förändrat världen och precis som de var med och förändrade så kan även vi idag bidra till förändring. Vi kan välja att ge mer av glädje, mer av tillbedjan och mer av de goda krafter i vår värld. Men det är upp till oss. Den korta tiden vi lever på jorden, vilka avtryck vill vi göra? Allt handlar om just det, använder vi tiden till gott eller ont.

Låt oss bidra med det goda precis som våra föregångare, sjunga och glädjas för Gud förhärligande från generation till generation.  

Leave a comment