full screen background image

Vi talar nästan inte om det...

Jag vet knappt var jag ska börja...😧
Denna julledighet har varit stunder av att leta, gräva, försöka förstå och upptäcka. Och jag blir så frustrerad när jag inte ser eller uppfattar allt som jag vill få tag på! Jag har inget behov av filmer och serier för att kunna roa mig. 
ALLT jag längtar efter är att få del av det Guds Ande vill leverera till sitt folk i denna tid. Jag vill kunna lyssna, ta in och omsätta det.
Våra ögon och öron är viktiga kanaler in i våra liv. Det är bl.a. de som hjälper till att bygga upp eller riva ner det Gudsrike vi har inom oss. Våra hjärtan och tankar behöver ett beskydd i denna tid, och det kan vi inte ta lätt på. 
 
Antikrist ande är i full verksamhet - och det kommer att tillta under 2018. Om vi inte är beredda och förstår tidens olika tecken, kommer vi att ha svårt att navigera framöver. 
 
Jag ber Gud om en desperat hunger mitt ibland oss som kristna, och en noggranhet att inte bli bedragen i denna tid. Att vi ska kunna läsa och förstå Guds Ord på ett klarare sätt, för Gud själv har lovat att uppenbarelsen kring Ordet ska öka i den yttersta tiden - om vi läser...
Finns vi då där för att få tag på det, eller är vi fortfarane i stadiet av att göra som vi alltid har gjort och levt? Kan vi tänka oss att göra de förändringar som behövs?
 
Detta skriver jag till er 
med tanke på dem som försöker leda er vilse.
Vad er beträffar, så förblir i er den smörjelse 
som ni har tagit emot av honom, 
och ni behöver inte någon som undervisar er, 
utan vad hans smörjelse lär er om allting 
är sanning och inte lögn.
Förbli i honom som den har lärt er.
1 Joh.2:26-27
 
Det finns något som vi alla kan få del av. Det är smörjelsen från Gud själv, den helige Andes vägledning, som är unik och tillgänglig för var och en av oss. Då kan vi inte slå oss till ro och tro att andra är våra guider i livet, för i detta avsnitt skrev Johannes just specifikt om Antikrist och antikrister...
Daniel skriver:
 
Dem som har kränkt förbundet 
skall han med smickrande ord locka till avfall,
men de av foket som känner sin Gud
skall stå fasta och hålla ut. 
De förståndiga bland folket ska ge många insikt...
Daniel 11:32-33
 
Det är som om vi kristna som tror på detta har tappat målföret. 
 
William Booth sa på sin tid på 1800-talet, om framtiden och dess faror:
 
"Religion utan den Helige Ande,
kristenhet utan Kristus, 
förlåtelse utan ånger,
frälsning utan pånyttfödelse
politik utan Gud
och himmel utan helvete."
 
Vi har ett och annat att stå upp för och försvara.
 
/Eleonora Lahti

Veckans bloggare:
Eleonora Lahti

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Vilka avtryck vill vi göra den korta tid vi lever på jorden?

by Radio Tio | nov 07, 2017

Jag kan inte sluta förundras över hur bibeln som skrevs för flera tusen år sen är så aktuell även idag. Texterna beskriver och tolkar problem, glädje och sorg på ett liknande sätt som vi gör i dagens samhälle. Visst finns det stora skillnader, det är ofrånkomligt med tanke på de olika förutsättningarna vi har, men likheterna är slående och överskuggar skillnaderna. Tänk att människor i alla tiden, från alla platser, upplever, känner och bli berörda på liknande sätt trotts att våra förutsättningar och livsförhållanden är så oerhört olika. Varje människa är unikt, det är till och med ett vetenskapligt faktum. Vi är unikt skapade och egna individer, men ändå är vi människor så väldigt lika. Jag skulle däremot vilja säga att människans likheter är så mycket större än våra olikheter.

Vad har då musiken för roll i detta?

Jo i samma toner, med samma ord sätter vi ord på musiken då som nu. Även om melodier och upplägg i vers såg annorlunda ut under bibelns tid så är likheterna att uttrycka glädje, sorg och passion den samme. Psalmistens konstnärliga förmåga att förvandla enkla ord till helig lovprisning från hjärtats djup. Att kunna spegla den verklighet de levde i på den tiden och utifrån det se allt det vackra och uttrycka sin tacksamhet i ära till Herren är för mig enastående.

Som hjorten längtar till vattenbäckar, så längtar min själ efter dig, o Gud.” Ps 42:2

Att tala om Guds makt och väldighet genom att uttrycka sig i naturens under är för mig oerhört talade. Alla som läser texten förstår med en gång dem makt och myndighet Gud har.

Hans blixtar lyser upp världen, jorden ser dem och bävar. Bergen smälter som vax inför HERREN, inför hela jordens Herre.”ps 97:5

Jag fascineras av att vi kan vara så lika trotts att så mycket har hänt i världen från generation till generation. För en människa finns en livstid att uppleva och se världen, men i ett evighetsperspektiv är ett människoliv bara som en vindpust. Människan upprepar historien om och om igen. Även om människorna förändras så är världen den samma, precis som författaren i predikan skriver:

Det som har hänt kommer att hända igen, det som är gjort kommer göras igen. Det finns inget nytt under solen.” Pred 1:9

Med de orden kan man sammanfatta att vi lever endast en kort tid på jorden. Vad som har varit är gjort. Mycket är glömt och kommer således göras om igen, på gott och ont. Men det vi gör av det vi har kan förändra världen och påverkar framtiden för våra barn och barnbarn och det som ska komma. Psalmistens och predikarens ord har varit med och förändrat världen och precis som de var med och förändrade så kan även vi idag bidra till förändring. Vi kan välja att ge mer av glädje, mer av tillbedjan och mer av de goda krafter i vår värld. Men det är upp till oss. Den korta tiden vi lever på jorden, vilka avtryck vill vi göra? Allt handlar om just det, använder vi tiden till gott eller ont.

Låt oss bidra med det goda precis som våra föregångare, sjunga och glädjas för Gud förhärligande från generation till generation.  

Leave a comment