full screen background image

Ljuset, värmen, våren

Visst är det helt underbart när våren kommer. Solen strålar och naturen börjar återigen spira av liv. Det som var mörkt blir ljust, det som såg dött ut har åter bevisats vara full av kraft och liv.

För de flesta människor kommer våren och solen som en räddare i nöden. Känslan av att gå på sparlåga under vinterns mörker och kyla drabbar troligtvis de flera av oss. Många människor jag talar med mår dåligt under årets mörkaste månader. De känner sig isolerade och ensamma vilket ofta genererar till ett depressivt tillstånd. Men så fort solen börjar stråla i större kraft och värmen sakta hitta sig tillbaka så släpper det som upplevt tungt och mörkt och en känsla av förlossning gör sig påmind. Man ser människor le i större utsträckning,. Man tar sig tid att träffa människor och socialiserar mer, något som ligger i vår natur, gemenskapen med andra.

Det andliga fungerar på samma sätt. Precis som vi människor är beroende av solljuset så är vi beroende av Guds ljus. Gud är ljus och i honom finns inget mörker. Vi kan leva en tid i det mörka, dunkla men får vi inte ljus i vår själv och ande så stagnerar vi, det andliga livet tar slut. Livet finns i ljuset som finns hos Gud. Naturen behöver ljuset och värmen för att helt kunna slå ut och blomstra i all sin kraft. Vi behöver Guds värme och ljus för att vi ska kunna växa och frodas i all vår kraft.

Gud har skapar allt. Guds skapelseverk är vackert och Gud vill att vi ska njuta av Hans skapelse. Varje del av naturen är en reflektion av Guds skönhet och jag är övertygad om att naturen därför är en helandekraft för vår kropp.

När man ser på det Skandinaviska klimatet blir det så konkret när våren anländer. Från att träden och marken är nakna efter vinterns karga grepp sker sen en explosion av grönska. Låt Guds ljus rikligen få blända dig så att ditt andliga liv också får uppleva explosionen av värme och ljus som generera i andlig grönska.

”I hans kölvatten strålar vägen av ljus… ” Job 41:23

”Ty hos dig är livets källa, i ditt ljus det vi ljus.” Ps 36:10

”Detta är det budskap som vi har hört från honom och som vi förkunnar för er, att Gud är ljus och att inget mörker finns i honom.” 1 Joh 1:5

 

Med önskan om allt gott

Maria Owiredu
Radio 10


Veckans bloggare:
Maria Owiredu

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Julhälsning från Radio 10 – Glädje och frid

by Radio Tio | dec 21, 2017

Julen närmas sig i rask takt. Det är mycket att göra och massor som pockar på uppmärksamhet. Jag tror inte jag behöver rabbla upp alla aktiviteter som ska göras och attiraljer som ska förberedas. Stress, stress. Men i allt detta, som borde ge glädje och frid, men istället kan ge en bitter eftersmak av magknip och huvudverk, så hoppas jag innerligt att du inte glömmer det viktigaste med julen - Att frälsaren är född, en gåva från himlens Herre. Fridens evangelium - Jesus Kristus. I all stress och känsla av otillräcklighet som lätt kan komma över oss så är det viktigt att vi trotts allt hitta tillbaka till glädjen och friden.

Du har säkert haft chansen att lyssna till många julsånger, gått på konserter eller hört musik spelande på radion. När du hör tonerna i bakgrunden, glöm då inte bort att stanna upp, lyssna in och få tag på orden om frälsaren som är född, eller stjärnan som lyser över öster eller sången om den heliga natten…

Musiken är ett underbart sätt att få sprida evangeliet. Julsånger spelas överallt i vår avlång land, i tv, shoppingcenter, restauranger, och i hemmen. Både människor med en tro på Gud och bland människor som förnekar Gud når tonerna ut och vi får alla höra sångerna om frälsaren. Julen är sannerligen en tid då vi frimodigt kan proklamera Jesu namn.

Jag älskar att läsa de gamla profeternas texter i bibeln. Gud blir så oerhört stor för mig när jag läser och blir påminns om att Gud har full kontroll. Flera hundra år innan Jesus kom talade Gud om det för oss.

För ett barn blir oss fött, en son blir oss given. På hans axlar vilar herradömet, och hans namn är: Under, Rådgivare, Mäktig Gud, Evig Far, Fridsfurste. Så ska herradömet bli stort och friden utan slut över Davids tron och hans rike. Det ska befästas och stödjas med rätt och rättfärdighet från nu och till evig tid. Herren Sebaots lidelse ska göra detta. Jes 9:6-7

Jesus är vår Mäktige Gud som styr och har kontroll. Han är vår Rådgivare som hjälper oss genom livet i både stort o smått. Han är Evig och Han är fridens Herre.

Ta en paus, stanna upp och ta tid att lyssna in evangeliets storhet. Inget är viktigare än att leva i frid, glädje och tacksamhet till Gud.


God Jul & Välsignat Nytt År!

Maria Owiredu


Leave a comment