full screen background image

Vi talar nästan inte om det...

Jag vet knappt var jag ska börja...😧
Denna julledighet har varit stunder av att leta, gräva, försöka förstå och upptäcka. Och jag blir så frustrerad när jag inte ser eller uppfattar allt som jag vill få tag på! Jag har inget behov av filmer och serier för att kunna roa mig. 
ALLT jag längtar efter är att få del av det Guds Ande vill leverera till sitt folk i denna tid. Jag vill kunna lyssna, ta in och omsätta det.
Våra ögon och öron är viktiga kanaler in i våra liv. Det är bl.a. de som hjälper till att bygga upp eller riva ner det Gudsrike vi har inom oss. Våra hjärtan och tankar behöver ett beskydd i denna tid, och det kan vi inte ta lätt på. 
 
Antikrist ande är i full verksamhet - och det kommer att tillta under 2018. Om vi inte är beredda och förstår tidens olika tecken, kommer vi att ha svårt att navigera framöver. 
 
Jag ber Gud om en desperat hunger mitt ibland oss som kristna, och en noggranhet att inte bli bedragen i denna tid. Att vi ska kunna läsa och förstå Guds Ord på ett klarare sätt, för Gud själv har lovat att uppenbarelsen kring Ordet ska öka i den yttersta tiden - om vi läser...
Finns vi då där för att få tag på det, eller är vi fortfarane i stadiet av att göra som vi alltid har gjort och levt? Kan vi tänka oss att göra de förändringar som behövs?
 
Detta skriver jag till er 
med tanke på dem som försöker leda er vilse.
Vad er beträffar, så förblir i er den smörjelse 
som ni har tagit emot av honom, 
och ni behöver inte någon som undervisar er, 
utan vad hans smörjelse lär er om allting 
är sanning och inte lögn.
Förbli i honom som den har lärt er.
1 Joh.2:26-27
 
Det finns något som vi alla kan få del av. Det är smörjelsen från Gud själv, den helige Andes vägledning, som är unik och tillgänglig för var och en av oss. Då kan vi inte slå oss till ro och tro att andra är våra guider i livet, för i detta avsnitt skrev Johannes just specifikt om Antikrist och antikrister...
Daniel skriver:
 
Dem som har kränkt förbundet 
skall han med smickrande ord locka till avfall,
men de av foket som känner sin Gud
skall stå fasta och hålla ut. 
De förståndiga bland folket ska ge många insikt...
Daniel 11:32-33
 
Det är som om vi kristna som tror på detta har tappat målföret. 
 
William Booth sa på sin tid på 1800-talet, om framtiden och dess faror:
 
"Religion utan den Helige Ande,
kristenhet utan Kristus, 
förlåtelse utan ånger,
frälsning utan pånyttfödelse
politik utan Gud
och himmel utan helvete."
 
Vi har ett och annat att stå upp för och försvara.
 
/Eleonora Lahti

Veckans bloggare:
Eleonora Lahti

 
 
Marie Lönngren Sonesson
 
Marie Lönngren Sonesson
Tidigare inlägg från

Julhälsning från Radio 10 – Glädje och frid

by Radio Tio | dec 21, 2017

Julen närmas sig i rask takt. Det är mycket att göra och massor som pockar på uppmärksamhet. Jag tror inte jag behöver rabbla upp alla aktiviteter som ska göras och attiraljer som ska förberedas. Stress, stress. Men i allt detta, som borde ge glädje och frid, men istället kan ge en bitter eftersmak av magknip och huvudverk, så hoppas jag innerligt att du inte glömmer det viktigaste med julen - Att frälsaren är född, en gåva från himlens Herre. Fridens evangelium - Jesus Kristus. I all stress och känsla av otillräcklighet som lätt kan komma över oss så är det viktigt att vi trotts allt hitta tillbaka till glädjen och friden.

Du har säkert haft chansen att lyssna till många julsånger, gått på konserter eller hört musik spelande på radion. När du hör tonerna i bakgrunden, glöm då inte bort att stanna upp, lyssna in och få tag på orden om frälsaren som är född, eller stjärnan som lyser över öster eller sången om den heliga natten…

Musiken är ett underbart sätt att få sprida evangeliet. Julsånger spelas överallt i vår avlång land, i tv, shoppingcenter, restauranger, och i hemmen. Både människor med en tro på Gud och bland människor som förnekar Gud når tonerna ut och vi får alla höra sångerna om frälsaren. Julen är sannerligen en tid då vi frimodigt kan proklamera Jesu namn.

Jag älskar att läsa de gamla profeternas texter i bibeln. Gud blir så oerhört stor för mig när jag läser och blir påminns om att Gud har full kontroll. Flera hundra år innan Jesus kom talade Gud om det för oss.

För ett barn blir oss fött, en son blir oss given. På hans axlar vilar herradömet, och hans namn är: Under, Rådgivare, Mäktig Gud, Evig Far, Fridsfurste. Så ska herradömet bli stort och friden utan slut över Davids tron och hans rike. Det ska befästas och stödjas med rätt och rättfärdighet från nu och till evig tid. Herren Sebaots lidelse ska göra detta. Jes 9:6-7

Jesus är vår Mäktige Gud som styr och har kontroll. Han är vår Rådgivare som hjälper oss genom livet i både stort o smått. Han är Evig och Han är fridens Herre.

Ta en paus, stanna upp och ta tid att lyssna in evangeliets storhet. Inget är viktigare än att leva i frid, glädje och tacksamhet till Gud.


God Jul & Välsignat Nytt År!

Maria Owiredu


Leave a comment